Jadłospis na tydzień: 29.05-02.06.2017

PONIEDZIAŁEK 29.05.2017

Śniadanie: Owsianka na mleku, weka z masłem, powidła śliwkowe, herbatka cytrynowa

Obiad: Krupnik z zieleniną ( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, kasza jęczmienna, pietruszka zielona)

Ziemniaki, gulasz z piersi kurczaka (mąka, śmietana 30%) z brokułami, fasolką zieloną i cukinią

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Sałatka z kolorowego makaronu z szynką i groszkiem zielonym w sosie śmietanowym, herbatka z czarnej porzeczki

WTOREK 30.05.2017

Śniadanie:  Bułka pikarro z masłem, indyk pieczony, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku

Obiad:  Krem z batatów z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, imbir, bataty, sok z pomarańczy, mleko kokosowe)

Lasagne pod beszamelem (mąka, mleko, masło, mięso wieprzowe, makaron, pulpa pomidorowa, ser żółty)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:  Banan, maślanka z miodem

ŚRODA 31.05.2017

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, ser żółty, papryka, kakao na mleku

Obiad:  Żurek z ziemniakami i jajkiem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, żurek, śmietana, jajko, czosnek)

Kasza wiejska, wołowina na słodko ( mango, daktyle, figi, krem czekoladowy), buraczki zasmażane (mąka, masło)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Bułeczka maślana z masłem, dżem morelowy, mleko

CZWARTEK 01.06.2017

Śniadanie: Grysik na mleku, chleb orkiszowy z masłem, szynka wiejska, sałata lodowa, herbatka malinowa

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką

( wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy, śmietana)

Puree ziemniaczane (mleko), rybka panierowana (mąka, jajka, bułka tarta) szpinak (śmietana 30%, czosnek)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Wafel nugatowy* (masło, mleko w proszku, nutella, andruty, orzechy laskowe), napój owocowy

PIĄTEK 02.06.2017

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, pasta twarogowa z łososiem (śmietana), szczypiorek, pomidor, mleko

Obiad:  Zupa fasolowa z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, fasola, ziemniaki)

Ryż zapiekany z jabłkami, polewa jogurtowo-cynamonowa

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb mieszany z masłem, szynka z Bobrownik, ogórek kiszony, herbatka malinowa

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content