PONIEDZIAŁEK 12.06.2017
Śniadanie: Bułka pikarro z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, mleko
Obiad: Zupa ryżowa z pietruszką zieloną ( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ryż, kapusta włoska)
Młode ziemniaki, pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych z pieca (jajka), sałatka wiosenna( mix sałat, ogórek, rzodkiewka, dymka, śmietana)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Legumina grysikowa(mleko) z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane, herbatka z cytryną
WTOREK 13.06.2017
Śniadanie: Kasza jaglana na mleku, chleb mieszany z masłem, szynka domowa, pomidor, herbatka miętowo-cytrynowa
Obiad: Botwinka z jajkiem (wywar mięsno-warzywny, botwinka, marchew pietruszka, seler, por, śmietana)
Młode ziemniaki, kotleciki rybne (jajka, bułka tarta), surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami*(jajka, mąka, masło), soczek owocowy
ŚRODA 14.06.2017
Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, szynka bacy, sałata, kawa zbożowa na mleku
Obiad: Krem brokułowy z grzankami
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, brokuł)
Makaron penne, leczo z kiełbaską, kolorowymi paprykami, pomidorami i cukinią
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Deserek serowo-miodowy, weka z masłem, herbatka z owoców leśnych
CZWARTEK 15.06.2017
Boże Ciało
PIĄTEK 16.06.2017
Śniadanie: Weka z masłem, jajko na twardo, ogórek świeży, szczypiorek, kakao na mleku
Obiad: Krupnik z kaszą i ziemniakami(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, kapusta włoska)
Leniwe kluseczki ze szpinakiem(mąka, jajka, twaróg), surówka z marchewki i jabłek
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Chleb mieszany z masłem, szynka z piersi kurczaka, papryka, herbatka malinowa
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną