Jadłospis na tydzień: 12.06-16.06

PONIEDZIAŁEK 12.06.2017

Śniadanie: Bułka pikarro  z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, mleko

Obiad: Zupa ryżowa z pietruszką zieloną ( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ryż, kapusta włoska)

Młode ziemniaki, pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych z pieca (jajka), sałatka wiosenna( mix sałat, ogórek, rzodkiewka, dymka, śmietana)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Legumina grysikowa(mleko) z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane, herbatka z cytryną

WTOREK 13.06.2017

Śniadanie:  Kasza jaglana na mleku, chleb mieszany z masłem, szynka domowa, pomidor, herbatka miętowo-cytrynowa

Obiad:  Botwinka z jajkiem (wywar mięsno-warzywny, botwinka, marchew pietruszka, seler, por, śmietana)

Młode ziemniaki, kotleciki rybne (jajka, bułka tarta), surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:  Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami*(jajka, mąka, masło), soczek owocowy

ŚRODA 14.06.2017

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, szynka bacy, sałata, kawa zbożowa na mleku

Obiad:  Krem brokułowy z grzankami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, brokuł)

Makaron penne, leczo z kiełbaską, kolorowymi paprykami, pomidorami i cukinią

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Deserek serowo-miodowy, weka z masłem, herbatka z owoców leśnych

CZWARTEK 15.06.2017

Boże Ciało

PIĄTEK 16.06.2017

Śniadanie: Weka z masłem, jajko na twardo, ogórek świeży, szczypiorek, kakao na mleku

Obiad:  Krupnik z kaszą i ziemniakami(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, kapusta włoska)

Leniwe kluseczki ze szpinakiem(mąka, jajka, twaróg), surówka z marchewki i jabłek

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb mieszany z masłem, szynka z piersi kurczaka, papryka, herbatka malinowa

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content