Jadłospis na tydzień: 19.06-23.06.2017

PONIEDZIAŁEK 19.06.2017

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb krakowski z masłem, indyk maślany, ogórek zielony, herbatka z miodem

Obiad:  Zupa z czerwonej soczewicy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, soczewica)

Młode ziemniaki z koperkiem, kotlet z miruny (mąka, jajka, bułka tarta), surówka z porów

i marchewki  (śmietana, majonez)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:  Serek waniliowy, ½ bułeczki drożdżowej z masłem, herbatka owocowa

WTOREK 20.06.2017

Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, ser biały, powidła, mleko

Obiad:  Rosół z makaronem i pietruszką zieloną

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Młode ziemniaki, bitki schabowe w sosie własnym, sałatka z pomidorów i cebulki

Kompot wiśniowy

Podwieczorek:  Chleb mieszany z masłem, pasztet, ogórek kiszony, herbatka malinowa

ŚRODA 21.06.2017

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, pasta z kurczaka, papryka, kakao na mleku

Obiad: Krem marchewkowy z grzankami

( wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki)

Łazanki z mięsem i kapustą

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Jogurt grecki z musli, banan

CZWARTEK 22.06.2017

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, szynka wiejska, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa na mleku

Obiad:  Zupa kalafiorowa z ziemniakami

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kalafior, ziemniaki, śmietana)

Pierogi z truskawkami i śmietaną (mąka, jajka)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Trójkąciki tostowe z masłem, ser żółty, szynka tradycyjna, sałata zielona, herbatka z owoców leśnych

PIĄTEK 23.06.2017

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, kanapka z masłem, pasta twarogowa z szynką

i rzodkiewką, herbatka miętowo-cytrynowa

Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, szczaw, śmietana)

Kasza jęczmienna, wołowina po pastersku (gulasz z marchewką, pomidorami i ziemniakami)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Szarlotka*(mąka, masło, jajka), soczek owocowy

 

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content