Jadłospis na tydzień: 10.07- 14.07.2017

PONIEDZIAŁEK 10.07.2017

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka z masłem i miodem, herbatka cytrynowa

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki, śmietana)

Makaron penne, kurczak pieczony, sos śmietanowo – szpinakowy (śmietana 30%)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, szynka zbója, ogórek zielony, herbatka z dzikiej róży

WTOREK 11.07.2017

Śniadanie:  Bułka pikarro  z masłem, awanturka z sardynek (ser biały), szczypiorek, sałata zielona, mleko

Obiad:  Krem selerowy z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, ser gorgonzolaśmietana)

Kasza wiejska, gulasz wołowy, sałatka z ogórków małosolnych

Kompot jabłkowy

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z owocami sezonowymi, wafelki ryżowe

ŚRODA 12.07.2017

Śniadanie:  Płatki jaglane na mleku, chleb orkiszowy z masłem, szynka Juranda, herbatka owocowa

Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy, śmietana)

Młode ziemniaki z koperkiem, sznycelki (bułka tarta, jajka, cebula), kapusta duszona

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Mufinki*( mąka, jajka, masło, kakao)winogrona, soczek owocowy

CZWARTEK 13.07.2017

 Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, pieczony indyk, pomidor, kakao na mleku

Obiad:  Kociołek jarzyn z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietana)

Ryż zapiekany z jabłkami, polewa jogurtowo – cynamonowa

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Jajko w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem i groszkiem zielonym, weka z masłem, herbatka z czarnej porzeczki

PIĄTEK 14.07.2017

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłemser żółty, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku

Obiad:  Krupnik z kaszą jęczmienną

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kapusta włoska)

Młode ziemniaki z koperkiem, rybka panierowana (mąka, jajka, bułka tarta), marchewka z chrzanem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Warzywa na parze (kalafior, brokuł, marchew), chleb żytni z masłem, herbatka malinowa

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content