Jadłospis na tydzień: 01.09-08.09

PIĄTEK 01.09.2017

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, kurczak z Bobrownik, pomidor, kawa zbożowa na mleku

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami

(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)

Makaron świderki z serem białym, polewa jogurtowo – porzeczkowa

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Marchewka, jabłko, kalarepka do chrupania, wafelek ryżowy

PONIEDZIAŁEK 04.09.2017

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłempasta twarogowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką, mleko

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)

Ziemniaki, klopsiki w sosie koperkowym ( bułka, jajka, śmietana), surówka z kapusty czerwonej

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:  Kanapka z masłem, szynka domowa, ogórek kiszony, herbatka malinowa

WTOREK 05.09.2017

Śniadanie: Grysik na mleku, weka z masłem, powidła, herbatka miodowo – cytrynowa

Obiad:  Barszcz czerwony z ziemniakami

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, buraki, śmietana)

Risotto z mięsem i warzywami (ananas, papryka, cukinia)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Maślanka truskawkowa, chałka drożdżowa z masłem

ŚRODA 06.09.2017

Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, parówki z szynki, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku

Obiad:  Zupa jarzynowa z lanym ciastem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka)

Ziemniaki, miruna panierowana (mąka, jajka, bułka tarta), surówka z marchewki i jabłek

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Banan, chrupki kukurydziane

CZWARTEK 07.09.2017

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb mieszany z masłem, ser żółty, sałata, herbatka owocowa

Obiad:  Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia)

Kasza jęczmienna, bitki schabowe w sosie własnym, fasolka szparagowa

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Ciasto ucierane ze śliwkami*( jajka, masło, mąka), soczek owocowy

PIĄTEK 08.09.2017

Śniadanie:  Chleb graham z masłem, szynka wiejska, papryka, kakao na mleku

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbaską

(marchew, pietruszka, seler, por, żurek, śmietana)

Racuchy z jabłkami ( mleko, mąka, jajka)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb orkiszowy z masłem, pasztet, pomidorki koktajlowe, herbatka z dzikiej róży

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content