Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka z masłem, dżem jeżynowy, herbatka cytrynowa, arbuz
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)
Kasza pęczak, gulasz cielęcy, sałatka szwedzka
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Kanapka z masłem, schab pieczony, sałata pekińska, herbatka z dzikiej róży
WTOREK 24.10.2017
Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, indyk maślany, pomidor, kawa zbożowa na mleku, jabłko
Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana)
Ziemniaki, miruna panierowana(mąka, jajka, bułka tarta), fasolka zielona
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Deserek sojowy waniliowy, wafelki ryżowe
ŚRODA 25.10.2017
Śniadanie: Zupa mleczna z lanym ciastem, chleb mieszany z masłem, ser żółty, papryka, herbatka owocowa, mandarynki
Obiad: Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, pieczarki, śmietana)
Ryż, klopsy indycze(jajka, bułka) w sosie pomidorowym, sałata lodowa ze śmietaną
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, kakao na mleku
CZWARTEK 26.10.2017
Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, awanturka z sardynek (ser biały), szczypiorek, rzodkiewka, mleko, śliwki
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, buraki, śmietana)
Pierogi z mięsem(jajka, mąka)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Banan, chrupki kukurydziane
PIĄTEK 27.10.2017
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, kakao na mleku, gruszka
Obiad: Rosolnik z piersią kurczaka z pietruszką zieloną
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, kapusta włoska)
Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym(śmietana), marchewka z jabłkiem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Ciasto ucierane z owocami sezonowymi*(mąka, masło, jajka), soczek owocowy
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną