PONIEDZIAŁEK 30.10.2017
Śniadanie: Musli owocowe na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, indyk maślany, papryka, herbatka malinowa, jabłko
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką
(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)
Ziemniaki, miruna w otrębach (jajka), surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebulki
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Weka z masłem, kabanos wieprzowy, pomidorki koktajlowe, herbatka z dzikiej róży
WTOREK 31.10.2017
Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, tuńczyk, ogórek zielony, kakao na mleku, mandarynka
Obiad: Krem z batatów z groszkiem ptysiowym
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko kokosowe, bataty)
Kasza gryczana, cielęcina w papryce, surówka z porów (śmietana, groszek zielony)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Maślanka bananowa, wafelki ryżowe
CZWARTEK 02.11.2017
Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasta z kurczaka(majonez), szczypiorek, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku, arbuz
Obiad: Barszcz biały z kiełbaską i ziemniakami
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, barszcz biały, śmietana, czosnek)
Naleśniki z dżemem (mąka, jajka, mleko) ze śmietaną i wanilią
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Sałatka jesienna z sałaty lodowej z szynką, papryką i oliwkami, weka z masłem, herbatka z cytryną
PIĄTEK 03.11.2017
Śniadanie: Kaszka jaglana na mleku, kanapka z masłem, szynka kniazia, pomidor, herbatka z miodem, śliwki
Obiad: Zupa koperkowa z ryżem
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ryż, koperek, śmietana)
Ziemniaki, pierś z kurczaka grillowana z pieca, marchewka z chrzanem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Babka piaskowa z kakao*(masło, jajka, mąka), soczek owocowy
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną