Jadłospis na tydzień: 30.10-03.11.2017 r.

PONIEDZIAŁEK 30.10.2017

Śniadanie: Musli owocowe na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, indyk maślany, papryka, herbatka malinowa, jabłko

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką

(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)

Ziemniaki, miruna w otrębach (jajka), surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebulki

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka z masłem, kabanos wieprzowy, pomidorki koktajlowe, herbatka z dzikiej róży

WTOREK 31.10.2017

Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, tuńczyk, ogórek zielony, kakao na mleku, mandarynka

Obiad: Krem z batatów z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko kokosowebataty)

Kasza gryczana, cielęcina w papryce, surówka z porów (śmietana, groszek zielony)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek:  Maślanka bananowa, wafelki ryżowe

ŚRODA 01.11.2017

Wszystkich Świętych

CZWARTEK 02.11.2017

Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasta z kurczaka(majonez), szczypiorek, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku, arbuz

Obiad:  Barszcz biały z kiełbaską i ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, barszcz biały, śmietana, czosnek)

Naleśniki z dżemem (mąka, jajka, mleko) ze śmietaną i wanilią

Kompot jabłkowy

Podwieczorek:  Sałatka jesienna z sałaty lodowej z szynką, papryką i oliwkami, weka z masłem, herbatka z cytryną

PIĄTEK 03.11.2017

Śniadanie: Kaszka jaglana na mleku, kanapka z masłem, szynka kniazia, pomidor, herbatka z miodem, śliwki

Obiad:  Zupa koperkowa z ryżem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ryż, koperek, śmietana)

Ziemniaki, pierś z kurczaka grillowana z pieca, marchewka z chrzanem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Babka piaskowa z kakao*(masło, jajka, mąka), soczek owocowy

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content