Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb orkiszowy z masłem, szynka kniazia, papryka, herbatka z dzikiej róży, melon
Obiad: Zupa jesienna z ryżem
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana)
Makaron kokardki, kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym( śmietana 30%)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Sałatka warzywna z kaszą kus-kus i polędwicą(kukurydza, groszek, marchewka, pietruszka, seler), pieczywo chrupkie, herbatka
WTOREK 21.11.2017
Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, parówki z szynki, pomidor, keczup, kawa zbożowa na mleku, jabłka
Obiad: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł)
Ziemniaki, miruna panierowana(jajka, mąka, bułka tarta), surówka z selera(śmietana)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Budyń domowy* (mleko, mąka, mąka ziemniaczana, cukier waniliowy)
z wiórkami czekoladowymi, chrupki kukurydziane, herbatka z miodem
ŚRODA 22.11.2017
Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, twarożek, dżem z dzikiej róży, mleko, winogrona
Obiad: Rosół z makaronem i pietruszką zieloną
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)
Risotto z warzywami i mięsem mieszanym w sosie pomidorowym(marchew, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Kanapka z masłem, kiełbasa żywiecka, rzodkiewka, herbatka z czarnej porzeczki
CZWARTEK 23.11.2017
Śniadanie: Owsianka na mleku, weka z masłem, pasta z kurczaka(majonez), ogórek zielony, herbatka z cytryną, banany
Obiad: Zupa neapolitańska z lanym ciastem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, jajka, mąka, ser żółty)
Ziemniaki, pieczeń rzymska z mięsa mieszanego faszerowana warzywami(cukinia, papryka)
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Babka piegusek*(jajka, masło, mąka, mak), soczek owocowy
PIĄTEK 24.11.2017
Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, tuńczyk z jajkiem, szczypiorek, kakao na mleku, kalarepka i marchewka do chrupania
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami i kiełbaską
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kapusta kiszona, ziemniaki)
Racuchy z jabłkami(mąka, jajka, mleko) pod pierzynką z bitej śmietany
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Trójkąciki tostowe z masłem, ser żółty, sałata lodowa, herbata
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną