Jadłospis na tydzień: 20.11- 24.11.2017 r.

PONIEDZIAŁEK 20.11.2017

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb orkiszowy z masłem, szynka kniazia, papryka, herbatka z dzikiej róży, melon

Obiad: Zupa jesienna z ryżem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana)

Makaron kokardki, kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym( śmietana 30%)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Sałatka warzywna z kaszą kus-kus i polędwicą(kukurydza, groszek, marchewka, pietruszka, seler), pieczywo chrupkie, herbatka

WTOREK 21.11.2017

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, parówki z szynki, pomidor, keczup, kawa zbożowa na mleku, jabłka

Obiad:  Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł)

Ziemniaki, miruna panierowana(jajka, mąka, bułka tarta), surówka z selera(śmietana)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:  Budyń domowy* (mleko, mąka, mąka ziemniaczana, cukier waniliowy)

z wiórkami czekoladowymi, chrupki kukurydziane, herbatka z miodem

ŚRODA 22.11.2017

Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem, twarożek, dżem z dzikiej róży, mleko, winogrona

Obiad:  Rosół z makaronem i pietruszką zieloną

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Risotto z warzywami i mięsem mieszanym w sosie pomidorowym(marchew, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, kiełbasa żywiecka, rzodkiewka, herbatka z czarnej porzeczki

CZWARTEK 23.11.2017

 Śniadanie: Owsianka na mleku, weka z masłem, pasta z kurczaka(majonez), ogórek zielony, herbatka z cytryną, banany

Obiad:  Zupa neapolitańska z lanym ciastem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerjajka, mąka, ser żółty)

Ziemniaki, pieczeń rzymska z mięsa mieszanego faszerowana warzywami(cukinia, papryka)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Babka piegusek*(jajka, masło, mąka, mak), soczek owocowy

PIĄTEK 24.11.2017

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, tuńczyk z jajkiem, szczypiorek, kakao na mleku, kalarepka i marchewka do chrupania

Obiad:  Kapuśniak z ziemniakami i kiełbaską

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kapusta kiszona, ziemniaki)

Racuchy z jabłkami(mąka, jajka, mleko) pod pierzynką z bitej śmietany

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Trójkąciki tostowe z masłem, ser żółty, sałata lodowa, herbata

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content