PONIEDZIAŁEK 11.12.2017
Śniadanie: Płatki jaglane(gluten) na mleku, weka pszenna z masłem, szynka tradycyjna, rzodkiewka, herbata owocowa, pomarańcze
Obiad: Zupa ziemniaczana zabielana
(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)
Ryż, kurczak z warzywami po meksykańsku (fasola czerwona, kukurydza, papryka, przecier pomidorowy)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Kisiel domowy* (mąka ziemniaczana, cukier, owoce), chrupki kukurydziane, woda
WTOREK 12.12.2017
Śniadanie: Chleb graham(gluten) z masłem, parówki z szynki, keczup, ogórek zielony, kawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mleku, jabłka
Obiad: Krem z selera z groszkiem ptysiowym(mąka, jajka)
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko kokosowe)
Ziemniaki, filety z miruny z pieca w wiórkach kokosowych, marchewka oprószana(mąka pszenna)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z jajek(majonez), kiełki rzodkiewki, herbata z owoców leśnych
Śniadanie: Musli owocowe na mleku, chleb słonecznikowy(gluten) z masłem, ser żółty, sałata zielona, herbata malinowa, winogrona
Obiad: Kociołek jarzyn z zacierką
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groszek cukrowy, kalafior, brokuł, śmietana, mąka pszenna, jajka)
Kasza jęczmienna(gluten), bitki schabowe w sosie własnym, buraczki na ciepło
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Ciasto ucierane z wiśniami i porzeczkami*(jajka, masło, mąka pszenna), soczek owocowy
CZWARTEK 14.12.2017
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka Kniazia, papryka, kakao na mleku, melon
Obiad: Zupa z grochu przecierowego z ziemniakami i kiełbasą
(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groch przecierowy, ziemniaki)
Makaron kokardki(jaja, mąka pszenna) z serem białym i musem truskawkowo-jogurtowym
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Chleb orkiszowy(gluten) z masłem, pasztet, ogórek kiszony, herbata z cytryną
PIĄTEK 15.12.2017
Śniadanie: Bułka kajzerka(gluten) z masłem, awanturka z sardynek(ser biały), szczypiorek, pomidor,mleko, gruszki
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)
Ziemniaki, gulasz cielęcy, surówka z modrej kapusty
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa, bułeczka drożdżowa(gluten) z masłem
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną