Jadłospis na tydzień: 11.12-15.12.2017 r.

PONIEDZIAŁEK 11.12.2017

Śniadanie: Płatki jaglane(gluten) na mleku, weka pszenna z masłem, szynka tradycyjna, rzodkiewka, herbata owocowa, pomarańcze

Obiad: Zupa ziemniaczana zabielana

(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)

Ryż, kurczak z warzywami po meksykańsku (fasola czerwona, kukurydza, papryka, przecier pomidorowy)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kisiel domowy* (mąka ziemniaczanacukier, owoce), chrupki kukurydziane, woda

WTOREK 12.12.2017

Śniadanie: Chleb graham(gluten) z masłem, parówki z szynki, keczup, ogórek zielonykawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mleku, jabłka

Obiad: Krem z selera z groszkiem ptysiowym(mąka, jajka)

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko kokosowe)

Ziemniaki, filety z miruny z pieca w wiórkach kokosowych, marchewka oprószana(mąka pszenna)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek:  Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z jajek(majonez), kiełki rzodkiewki, herbata z owoców leśnych

ŚRODA 13.12.2017

Śniadanie: Musli owocowe na mleku, chleb słonecznikowy(gluten) z masłem, ser żółty, sałata zielona, herbata malinowa, winogrona

Obiad: Kociołek jarzyn z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groszek cukrowy, kalafior, brokuł, śmietana, mąka pszenna, jajka)

Kasza jęczmienna(gluten), bitki schabowe w sosie własnym, buraczki na ciepło

Kompot jabłkowy

Podwieczorek Ciasto ucierane z wiśniami i porzeczkami*(jajka, masło, mąka pszenna), soczek owocowy

CZWARTEK 14.12.2017

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni  z masłem, szynka Kniazia, papryka, kakao na mleku, melon

Obiad:  Zupa z grochu przecierowego z ziemniakami i kiełbasą

(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, porgroch przecierowy, ziemniaki)

Makaron kokardki(jaja, mąka pszenna) z serem białym i musem truskawkowo-jogurtowym

Kompot jabłkowy

Podwieczorek:  Chleb orkiszowy(gluten) z masłempasztet, ogórek kiszony, herbata z cytryną

PIĄTEK 15.12.2017

Śniadanie: Bułka kajzerka(gluten) z masłem, awanturka z sardynek(ser biały)szczypiorek, pomidor,mlekogruszki

Obiad:  Zupa ogórkowa z ryżem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selerpor, ogórki kiszone, śmietana)

Ziemniaki, gulasz cielęcy, surówka z modrej kapusty

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Maślanka owocowa, bułeczka drożdżowa(gluten) z masłem

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content