Śniadanie: Grysik(gluten) na mleku, chleb orkiszowy(gluten) z masłem, ser żółty, pomidor, herbatka malinowa, morele suszone
Obiad: Krem z batatów z groszkiem ptysiowym
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, bataty, jajka, mąka pszenna)
Makaron penne(mąka, jajka), strogonow z indyka z papryką, pieczarkami i warzywami
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i sosem winegret, weka pszenna z masłem, herbatka z dzikiej róży
WTOREK 19.12.2017
Śniadanie: Chleb słonecznikowy(gluten) z masłem, pasta z tuńczyka i jajek, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mleku, mandarynki
Obiad: Krupnik z kaszą pęczak
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, jęczmień)
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem wołowym i warzywami pod beszamelem(mąka pszenna, masło, mleko), parmezan
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Ptasie mleczko na jogurcie naturalnym* z musem truskawkowym, wafelki ryżowe
ŚRODA 20.12.2017
Śniadanie: Chleb graham(gluten) z masłem, kurczak z Bobrownik, sałata zielona, kakao na mleku, banany
Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbasą
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka żytnia, czosnek, śmietana)
Naleśniki z twarogiem(mąka pszenna, jajka, mleko, ser biały, cukier waniliowy), polewa jogurtowa z owocami leśnymi
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, kabanos, pomidorki koktajlowe, herbatka z cytryną
CZWARTEK 21.12.2017
Śniadanie: Owsianka(owies) na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, szynka Juranda, papryka, herbatka z miodem, kiwi
Obiad: Zupa koperkowa z ryżem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, koperek, śmietana)
Kasza kus-kus(pszenica durum), pulpeciki z mięsa mieszanego(bułka, jajka) w sosie własnym, sałatka z pomidorów i cebulki
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Ananas z bitą śmietaną, andruty(mąka pszenna), napój owocowy
PIĄTEK 22.12.2017
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, twarożek z rzodkiewką, ogórkiem kiszonym i szynką, mleko, jabłka
Obiad: OBIAD WIGILIJNY
Barszcz czerwony z jajkiem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, buraki, czosnek)
Ziemniaki, miruna panierowana (jajka, bułka tarta, mąka pszenna), surówka z kapusty kiszonej i marchewki
Ciastka(mąka pszenna, jajka), owoce
Kompot z suszu
Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem, szynka tradycyjna, rzodkiewka, herbata
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną