Jadłospis na tydzień: 18.12-22.12.2-017 r.

PONIEDZIAŁEK 18.12.2017

Śniadanie: Grysik(gluten) na mleku, chleb orkiszowy(gluten) z masłem, ser żółty, pomidor, herbatka malinowa, morele suszone

Obiad: Krem z batatów z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, bataty, jajka, mąka pszenna)

Makaron penne(mąka, jajka), strogonow z indyka z papryką, pieczarkami i warzywami

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Sałatka grecka z serem fetaoliwkami i sosem winegret, weka pszenna z masłemherbatka z dzikiej róży

WTOREK 19.12.2017

Śniadanie: Chleb słonecznikowy(gluten) z masłem, pasta z tuńczyka i jajek, kiełki rzodkiewkikawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mleku, mandarynki

Obiad:  Krupnik z kaszą pęczak

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, jęczmień)

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem wołowym i warzywami pod beszamelem(mąka pszenna, masło, mleko), parmezan

Kompot jabłkowy

Podwieczorek:  Ptasie mleczko na jogurcie naturalnym* z musem truskawkowym, wafelki ryżowe

ŚRODA 20.12.2017

Śniadanie: Chleb graham(gluten) z masłemkurczak z Bobrownik, sałata zielona, kakao na mleku, banany

Obiad:  Żurek z ziemniakami i kiełbasą

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka żytnia, czosnek, śmietana)

Naleśniki z twarogiem(mąka pszenna, jajka, mleko, ser białycukier waniliowy), polewa jogurtowa z owocami leśnymi

Kompot truskawkowy

PodwieczorekChleb pszenno-żytni z masłem, kabanos, pomidorki koktajlowe, herbatka z cytryną

CZWARTEK 21.12.2017

 Śniadanie: Owsianka(owies) na mleku, chleb pszenno-żytni z masłemszynka Juranda, papryka, herbatka z miodem, kiwi

Obiad:  Zupa koperkowa z ryżem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, koperek, śmietana)

Kasza kus-kus(pszenica durum), pulpeciki z mięsa mieszanego(bułka, jajka) w sosie własnym, sałatka z pomidorów i cebulki

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Ananas z bitą śmietaną, andruty(mąka pszenna), napój owocowy

PIĄTEK 22.12.2017

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, twarożek z rzodkiewką, ogórkiem kiszonym i szynką, mleko, jabłka

Obiad:  OBIAD WIGILIJNY

Barszcz czerwony z jajkiem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, buraki, czosnek)

Ziemniaki, miruna panierowana (jajka, bułka tarta, mąka pszenna), surówka z kapusty kiszonej i marchewki

Ciastka(mąka pszenna, jajka)owoce

Kompot z suszu

Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem, szynka tradycyjna, rzodkiewka, herbata

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content