WTOREK 02.01.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, papryka, mleko, marchewka i kalarepka do chrupania
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta kiszona)
Kluski leniwe z musem jogurtowo-jagodowym (mąka pszenna, ser biały, jaja)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Warzywa na parze(marchew, brokuł, kalafior), pieczywo pszenne chrupkie, herbatka z czarnej porzeczki
ŚRODA 03.01.2018
Śniadanie: Owsianka(owies) na mleku, chleb graham(gluten) z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, pomidor, herbatka z miodem, winogrona
Obiad: Kociołek jarzyn z zacierką
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groszek zielony, jaja, mąka pszenna, śmietana)
Kasza pęczak(gluten), klopsiki wieprzowo wołowe w sosie koperkowym(śmietana), marchewka z chrzanem
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Danonek, banan, woda
CZWARTEK 04.01.2018
Śniadanie: Bułka pszenna pikarro z masłem, szynka tradycyjna, ogórek zielony, kakao na mleku, gruszki
Obiad: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, dynia, mąka pszenna, śmietana)
Ziemniaki, łosoś zapiekany w żółtym serze, szpinak(śmietana 30 %)
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Ciasto weneckie z jabłkami*(jaja, mąka pszenna, olej), soczek owocowy
PIĄTEK 05.01.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, awanturka (ser biały) z rzodkiewką i awokado, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) na mleku, mandarynki
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy, śmietana)
Ziemniaki, eskalopki drobiowe(mąka pszenna, mleko, jaja), surówka z porów(śmietana)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem, schab pieczony, sałata lodowa, herbata
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną