PONIEDZIAŁEK 22.01.2018
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, weka pszenna z masłem, pasta z jajek (majonez), szczypiorek, rzodkiewka, herbatka z miodem, melon
Obiad: Zupa ziemniaczana zabielana z pietruszką zieloną
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)
Ryż, roladki z kurczaka z pieca, marchewka z jabłkiem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Babka ucierana – piegusek (jaja, mąka pszenna, masło, mak), soczek owocowy
WTOREK 23.01.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka naturalna, sałata zielona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, gruszki
Obiad: Krem z selera z groszkiem ptysiowym(mąka pszenna)
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko kokosowe, ser gorgonzola)
Ziemniaki, łosoś na parze w sosie śmietanowo – ziołowym, szpinak (śmietana 30 %)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Kisiel truskawkowy*, chrupki kukurydziane, napój owocowy
Śniadanie: Chleb pszenno – żytni ze słonecznikiem z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kakao na mleku, mandarynki
Obiad: Krupnik na indyku z kaszą pęczak
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)
Kluski na parze (mąka pszenna, jaja, mleko, drożdże), polewa jogurtowo – porzeczkowa
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem, kabanos drobiowy, pomidorki koktajlowe, herbatka
CZWARTEK 25.01.2018
Śniadanie: Musli owocowe na mleku, chleb graham (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, herbatka malinowa, banany
Obiad: Zupa neapolitańska z lanym ciastem
(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ser żółty, jaja, mąka pszenna)
Kasza jęczmienna, bitki schabowe, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą w sosie śmietanowym
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Ananas, bita śmietana, wafelki ryżowe, woda
PIĄTEK 26.01.2018
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, papryka, mleko, winogrona
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki, śmietana)
Łazanki (mąka pszenna, jaja) z kapustą i mięsem wołowym
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, dżem z dzikiej róży, mleczko czekoladowo-sojowe
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną