Jadłospis na tydzień: 22.01-26.01.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 22.01.2018

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, weka pszenna z masłempasta z jajek (majonez), szczypiorek, rzodkiewka, herbatka z miodem, melon

Obiad: Zupa ziemniaczana zabielana z pietruszką zieloną

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)

Ryż, roladki z kurczaka z pieca, marchewka z jabłkiem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Babka ucierana – piegusek (jaja, mąka pszenna, masło, mak), soczek owocowy

WTOREK 23.01.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka naturalna, sałata zielona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, gruszki

Obiad: Krem z selera z groszkiem ptysiowym(mąka pszenna)

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mleko kokosowe, ser gorgonzola)

Ziemniaki, łosoś na parze w sosie śmietanowo – ziołowym, szpinak (śmietana 30 %)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Kisiel truskawkowy*, chrupki kukurydziane, napój owocowy

ŚRODA 24.01.2018

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni ze słonecznikiem z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kakao na mleku, mandarynki

Obiad: Krupnik na indyku z kaszą pęczak

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Kluski na parze (mąka pszenna, jaja, mleko, drożdże), polewa jogurtowo – porzeczkowa

Kompot jabłkowy

Podwieczorek Kanapka pszenno-żytnia z masłem, kabanos drobiowy, pomidorki koktajlowe, herbatka

CZWARTEK 25.01.2018

Śniadanie: Musli owocowe na mlekuchleb graham (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, herbatka malinowa, banany

Obiad:  Zupa neapolitańska z lanym ciastem

(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ser żółty, jaja, mąka pszenna)

Kasza jęczmienna, bitki schabowe, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą w sosie śmietanowym

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:  Ananas, bita śmietana, wafelki ryżowe, woda

PIĄTEK 26.01.2018

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, papryka, mleko, winogrona

Obiad:  Barszcz czerwony z ziemniakami

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selerpor, buraki, śmietana)

Łazanki (mąka pszenna, jaja) z kapustą i mięsem wołowym

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka pszenna z masłemdżem z dzikiej róży, mleczko czekoladowo-sojowe

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną