Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony, szczypiorek, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, pomarańcze
Obiad: Zupa z grochu łuskanego z ziemniakami i kiełbaską
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, groch łuskany)
Makaron kokardki (mąka pszenna, jaja), ser biały, polewa jogurtowo–truskawkowa
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chleb pszenny, tostowy z masłem, filet z kurczaka, pomidor, herbatka z dzikiej róży
WTOREK 30.01.2018
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, przecier szczawiowy)
Ziemniaki, kotlet schabowy (mąka pszenna, bułka tarta pszenna, jaja), surówka z buraczków
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Banan, danonek
ŚRODA 31.01.2018
Śniadanie: Bułka pszenna, pikarro z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, mleko, kiwi
Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką, groszkiem cukrowym i koperkiem
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jaja, śmietana)
Niezwykłe gołąbki (mięso wieprzowo-wołowe, kasza jęczmienna, kasza manna, kapusta biała) w sosie pomidorowym
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Szarlotka domowa*(mąka pszenna, jaja, masło), soczek owocowy
CZWARTEK 01.02.2018
Śniadanie: Grysik (gluten pszenny)na mleku, chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, szynka biała, papryka, herbatka jeżynowa, jabłka
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ogórki kiszone,śmietana)
Ziemniaki, miruna panierowana(mąka pszenna, jaja, bułka tarta pszenna) z pieca, surówka z marchewki i selera
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Sałatka a’la gyros (mix sałat, pierś z kurczaka, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny), weka pszenna z masłem, herbatka cytrynowa
PIĄTEK 02.02.2018
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, ser żółty, pomidor, kakao na mleku, gruszki
Obiad: Krem z batatów z groszkiem ptysiowym
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, bataty, mąka pszenna)
Ryż, pierś z kurczaka w sosie śmietanowo – ziołowym, sałata lodowa z sosem winegret
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem i miodem, mleko, winogrona
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną