Jadłospis na tydzień: 19.02-23.02.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 19.02.2018

Śniadanie: Grysik(gluten pszenny) na mleku, chleb pszenno-żytni z masłemszynka ze wsi, ogórek zielony, herbatka malinowa, morele suszone

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką

( mięso wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, papryka)

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, śmietana

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłemkurczak z Bobrownik, sałata zielona, herbata z miodem

WTOREK 20.02.2018

Śniadanie: Chleb pszenny, orkiszowy z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, mleko, mandarynki

Obiad: Kociołek jarzyn z lanym ciastem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuł, kalafior, jaja, mąka pszenna,śmietana)

Kluski śląskie(mąka ziemniaczana, ziemniaki, jaja), bitki schabowe w sosie własnym, modra kapusta

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa (ananas, brzoskwinie, kiwi) z bitą śmietaną, andruty (mąka pszenna)

ŚRODA 21.02.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka pszenna z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidorki koktajlowe, herbatka, melon

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, jaja)

Kasza kus-kus, klopsy rybne (miruna, dorsz, jajka, bułka pszenna) w sosie koperkowym, marchewka z chrzanem

Kompot wiśniowy

Podwieczorek Danonek, banan

CZWARTEK 22.02.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, pasztet wieprzowy, pomidor, kakao na mlekugruszki

Obiad:  Krem pieczarkowy z grzankami

(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, śmietana)

Ziemniaki, eskalopki(filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, mleko), sałata lodowa ze śmietaną

Kompot jabłkowy

Podwieczorek:  Trójkąciki tostowe, pszenne z masłem, ser żółty wędzony, ogórek kiszony, herbatka

PIĄTEK 23.02.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta twarogowo-łososiowa, szczypiorek, papryka, kawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mlekujabłka

Obiad:  Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koncentrat szczawiowy, śmietana)

Fasolka po bretońsku z kiełbaską i warzywami (marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy), pieczywo pszenne

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Zebraz kakao (mąka pszenna, jajka, olej), soczek owocowy

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content