PONIEDZIAŁEK 19.02.2018
Śniadanie: Grysik(gluten pszenny) na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, szynka ze wsi, ogórek zielony, herbatka malinowa, morele suszone
Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką
( mięso wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, papryka)
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, śmietana
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, kurczak z Bobrownik, sałata zielona, herbata z miodem
WTOREK 20.02.2018
Śniadanie: Chleb pszenny, orkiszowy z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, mleko, mandarynki
Obiad: Kociołek jarzyn z lanym ciastem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuł, kalafior, jaja, mąka pszenna,śmietana)
Kluski śląskie(mąka ziemniaczana, ziemniaki, jaja), bitki schabowe w sosie własnym, modra kapusta
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa (ananas, brzoskwinie, kiwi) z bitą śmietaną, andruty (mąka pszenna)
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka pszenna z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidorki koktajlowe, herbatka, melon
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem
Kasza kus-kus, klopsy rybne (miruna, dorsz, jajka, bułka pszenna) w sosie koperkowym, marchewka z chrzanem
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Danonek, banan
CZWARTEK 22.02.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, pasztet wieprzowy, pomidor, kakao na mleku, gruszki
Obiad: Krem pieczarkowy z grzankami
(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, śmietana)
Ziemniaki, eskalopki(filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, mleko), sałata lodowa ze śmietaną
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Trójkąciki tostowe, pszenne z masłem, ser żółty wędzony, ogórek kiszony, herbatka
PIĄTEK 23.02.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta twarogowo-łososiowa, szczypiorek, papryka, kawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mleku, jabłka
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koncentrat szczawiowy, śmietana)
Fasolka po bretońsku z kiełbaską i warzywami (marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy), pieczywo pszenne
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Zebra* z kakao (mąka pszenna, jajka, olej), soczek owocowy
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną