PONIEDZIAŁEK 05.03.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka tradycyjna, sałata zielona, kakao na mleku, mieszanka studencka(orzechy laskowe, orzechy nerkowca, żurawina suszona)
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i pietruszką zieloną
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)
Paprykarz z kurczaka z ryżem, mizeria ze śmietaną
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Danonek, chrupki kukurydziane o smaku bananowym, mandarynki
WTOREK 06.03.2018
Śniadanie: Bułka pszenna z ziarenkami z masłem, bryndza (ser biały) z rzodkiewką i szczypiorkiem, ogórek zielony, mleko, jabłka
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, jaja, mąka pszenna, śmietana)
Ziemniaki, miruna z pieca, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i cebulki
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem, kurczak z Bobrownik, papryka, herbatka malinowa
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb pszenny, orkiszowy z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, herbatka z miodem, winogrona
Obiad: Krem z batatów z groszkiem ptysiowym
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, bataty, mleko kokosowe, mąka pszenna)
Kasza jęczmienna, cielęcina w papryce, surówka z selera i ananasa
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Ciasto piernikowe (mąka pszenna, jaja, olej, cukier), soczek owocowy
CZWARTEK 08.03.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, pasta z szynki, ogórek kiszony, kawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mleku, kiwi
Obiad: Rosolnik z piersią kurczaka
(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna, kapusta włoska)
Kluski leniwe(mąka pszenna, jaja, ser biały) jogurt naturalny z truskawkami
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Banan, andruty (mąka pszenna) z miodem, napój owocowy
PIĄTEK 09.03.2018
Śniadanie: Kulki czekoladowe(mąka pszenna) na mleku, weka pszenna z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, pomidor, herbatka cytrynowa, gruszki
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)
Ziemniaki, pieczeń wieprzowa w sosie własnym, buraczki na ciepło
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Sałatka a’la gyros (mix sałat, pierś z kurczaka, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, sos śmietanowo – ziołowy), pieczywo pszenne, chrupkie, herbata owocowa
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną