Śniadanie: Kasza jaglana na mleku, chleb pszenny graham z masłem, tuńczyk, rzodkiewka, herbata owocowa, pomarańcze
Obiad: Krem z selera z grzankami
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, mleko kokosowe)
Ryż, filet z kurczaka grillowany, szpinak (śmietana 30%)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa, pszenna z masłem i miodem, napój sojowo – waniliowy
WTOREK 13.03.2018
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek mozzarella, pomidor, mleko, jabłka
Obiad: Rosół z makaronem i pietruszką zieloną
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, mąka pszenna)
Ziemniaki, pieczeń rzymska(mięso wieprzowo-wołowe, jajka, kukurydza, cebula), marchewka z groszkiem
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa(brzoskwinia, ananas, kiwi) z wiórkami czekoladowymi, chrupki kukurydziane
ŚRODA 14.03.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z kurczaka (majonez), szczypiorek, ogórek kiszony, kakao na mleku, gruszki
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna)
Racuchy z jabłkami (mąka pszenna, mleko, jajka), z bitą śmietaną
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z bananami i granolą (mąka pszenna)
CZWARTEK 15.03.2018
Śniadanie: Płatki orkiszowe, pszenne na mleku, bułka pszenna z masłem, szynka wiejska, papryka, herbatka z dzikiej róży, melon
Obiad: Zupa solferino z ryżem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy)
Pyzy z mięsem wołowym (mąka pszenna, jajka, mąka ziemniaczana, ziemniaki)
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem, kabanos wieprzowy, pomidorki koktajlowe, herbata z miodem
PIĄTEK 16.03.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, kiełbasa krakowska, podsuszana, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, winogrona
Obiad: Zupa neapolitańska z zacierką
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ser żółty, mąka pszenna, jajka, śmietana)
Ziemniaki, sznycelki z dorsza (bułka tarta, pszenna, jajka), surówka z pora ( śmietana)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Szarlotka* (mąka pszenna, jajka, masło, jabłka), soczek owocowy
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną