PONIEDZIAŁEK 19.03.2018
Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe(gluten) na mleku, chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, ser żółty, pomidor, herbatka, klementynki
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i pietruszką zieloną
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)
Makaron penne(mąka pszenna, jajka), strogonow z kurczaka z pieczarkami i papryką (śmietana)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Kisiel owocowy*(mąka ziemniaczana, cukier, owoce), chrupki kukurydziane o smaku bananowym, napój
WTOREK 20.03.2018
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, szynka zbója, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, morele suszone
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)
Ziemniaki, sznycelki z dorsza(jajka, bułka tarta), szpinak(śmietana 30 %)
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem, pasztet drobiowy, rzodkiewka, herbatka z dzikiej róży
Śniadanie: Grysik(gluten pszenny) na mleku, chleb graham z masłem, powidła śliwkowe, herbatka malinowa, marchewka, kalarepka i jabłko do chrupania
Obiad: Krem brokułowy z grzankami
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuły, mąka pszenna)
Pierogi z mięsem wołowym (jajka, mąka pszenna)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Deserek waniliowy z miodem (ser biały) z orzeszkami włoskimi, ½ banana, herbatka
CZWARTEK 22.03.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, schab pieczony, sałata zielona, kakao na mleku, melon
Obiad: Zupa fasolowa z łazankami i kiełbasą
(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka)
Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym(śmietana), marchewka z jabłkiem
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Trójkąciki tostowe, pszenne z masłem, szynka, ser żółty, wędzony, papryka, herbatka jeżynowa
PIĄTEK 23.03.2018
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, awanturka z sardynek(ser biały), szczypiorek, ogórek kiszony, mleko,gruszki
Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, śmietana)
Kasza jęczmienna pęczak, pulpety cielęce w sosie własnym, buraczki na zimno
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Ptasie mleczko*(jogurt naturalny, żelatyna) z musem wiśniowym, wafelki ryżowe, soczek owocowy
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną