Jadłospis na tydzień: 19.03-23.03.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 19.03.2018

Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe(gluten) na mleku, chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, ser żółty, pomidor, herbatka, klementynki

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i pietruszką zieloną

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Makaron penne(mąka pszenna, jajka), strogonow z kurczaka z pieczarkami i papryką (śmietana)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kisiel owocowy*(mąka ziemniaczana, cukier, owoce), chrupki kukurydziane o smaku bananowym, napój

WTOREK 20.03.2018

Śniadanie: Bułka pszenna masłem, szynka zbója, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, morele suszone

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)

Ziemniaki, sznycelki z dorsza(jajka, bułka tarta), szpinak(śmietana 30 %)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem, pasztet drobiowy, rzodkiewka, herbatka z dzikiej róży

ŚRODA 21.03.2018

Śniadanie: Grysik(gluten pszenny) na mleku, chleb graham z masłem, powidła śliwkowe, herbatka malinowa, marchewka, kalarepka i jabłko do chrupania

Obiad: Krem brokułowy z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuły, mąka pszenna)

Pierogi z mięsem wołowym (jajka, mąka pszenna)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek Deserek waniliowy z miodem (ser biały) z orzeszkami włoskimi, ½ banana, herbatka

CZWARTEK 22.03.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, schab pieczony, sałata zielona, kakao na mleku, melon

Obiad:  Zupa fasolowa z łazankami i kiełbasą

(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka)

Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym(śmietana), marchewka z jabłkiem

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:  Trójkąciki tostowe, pszenne z masłem, szynka, ser żółty, wędzony, papryka, herbatka jeżynowa

PIĄTEK 23.03.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, awanturka z sardynek(ser biały), szczypiorek, ogórek kiszony, mleko,gruszki

Obiad:  Zupa jarzynowa z zacierką

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selerpor, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Kasza jęczmienna pęczak, pulpety cielęce w sosie własnym, buraczki na zimno

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ptasie mleczko*(jogurt naturalny, żelatyna) z musem wiśniowym, wafelki ryżowe, soczek owocowy

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content