PONIEDZIAŁEK 02.04.2018
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
WTOREK 03.04.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, papryka, mleko, mieszanka studencka(orzechy nerkowca, orzechy włoskie, orzechy laskowe, żurawina)
Obiad: Zupa z przecieranego grochu z ziemniakami i kiełbasą
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groch łuskany)
Ryż, koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem, pasta z szynki, ogórek zielony, herbatka cytrynowa
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka pszenna z masłem, dżem morelowy, herbatka malinowa, winogrona
Obiad: Krupnik z kaszą pęczak i pietruszką zieloną
Spaghetti z mięsem wieprzowym i warzywami w sosie bolońskim
(jajka, mąka pszenna, marchewka, pietruszka, seler, przecier pomidorowy)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Ciasto piaskowe z jabłkami*(mąka pszenna, jajka, masło), soczek owocowy
CZWARTEK 05.04.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika z masłem, szynka domowa, pomidor, kawa zbożowa na mleku (żyto, jęczmień), mandarynki
Obiad: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym
(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, dynia, śmietana)
Ziemniaki, miruna panierowana (mąka, jajka, bułka tarta), surówka z kiszonej kapusty, marchewki i cebulki
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, sałatka jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, jajka, ogórki kiszone, majonez, śmietana), herbatka owocowa
PIĄTEK 06.04.2018
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, pasta twarogowa z łososiem, kiełki rzodkiewki, kakao na mleku, kiwi
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki, śmietana)
Kasza jęczmienna, gulasz wołowy, sałata lodowa ze śmietaną
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Danonek, banan
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną