PONIEDZIAŁEK 16.04.2018
Śniadanie: Chleb graham z masłem, ser wędzony, pomidor, kakao na mleku, morele suszone
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, ziemniaki, śmietana)
Makaron penne (mąka pszenna, jaja), kurczak w sosie śmietanowo – ziołowym, szpinak (śmietana 30 %)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa (pszenica) z masłem i miodem, napój sojowy o smaku waniliowym
WTOREK 17.04.2018
Śniadanie: Bułka pszenna z ziarenkami, z masłem, indyk z Bobrownik, ogórek zielony, kawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mleku, gruszki
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier szczawiowy, śmietana)
Ziemniaki, sznycelki z dorsza (bułka tarta, jajka), marchewka oprószana (masło, mąka pszenna)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Granola czekoladowa(mąka pszenna), z jogurtem naturalnym i bananami
Śniadanie: Kulki zbożowe(pszenica) na mleku, weka pszenna z masłem, pasta z jajek(majonez), szczypiorek, rzodkiewka, herbata cytrynowa, kiwi
Obiad: Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory, mąka pszenna, śmietana)
Kaszotto z mięsem wołowym i pieczarkami (kasza jęczmienna)
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Chleb orkiszowy (pszenica) z masłem, kabanos wieprzowy, pomidorki koktajlowe, herbata malinowa
CZWARTEK 19.04.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka Bracka, papryka, mleko, pomarańcze
Obiad: Zupa jarzynowa z groszkiem zielonym i lanym ciastem
(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jaja, śmietana)
Ziemniaki, pulpety wieprzowe (jaja, bułka pszenna) w sosie koperkowym (śmietana),
sałatka wiosenna (mix sałat, ogórek zielony, rzodkiewka, śmietana)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Szarlotka*(mąka pszenna, jaja, masło) z bitą śmietaną, soczek owocowy
PIĄTEK 20.04.2018
Śniadanie: Grysik (pszenica) na mleku, chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, z masłem, szynka Kniazia, sałata zielona, herbata, melony
Obiad: Kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta kiszona)
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, śmietana
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Deserek twarogowo-waniliowy z orzeszkami włoskimi, weka pszenna z masłem, herbata
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną