Jadłospis na tydzień: 23.04-27.04.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 23.04.2018

Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe (gluten pszenny) na mlekuchleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, z masłempasztet, ogórek kiszony, herbata jeżynowa, jabłka

Obiad: Kartoflanka z pietruszką zieloną

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki)

Ryż po meksykańsku z wieprzowiną, papryką, kukurydzą i fasolą czerwoną

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Shake melonowo – brzoskwiniowy, wafelki ryżowe

WTOREK 24.04.2018

Śniadanie: Chleb orkiszowy (pszenica) z masłem, szynka Juranda, sałata zielona, kawa zbożowa na mleku(żyto, jęczmień), banany

Obiad:  Żurek z kiełbasą i ziemniakami

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka żytnia, śmietana)

Kluski na parze (mąka pszenna, mleko, jaja, drożdże), koktajl porzeczkowy (jogurt naturalny)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek:  Jajko w sosie śmietanowymszczypiorek, weka pszenna z masłem,  herbata truskawkowa

ŚRODA 25.04.2018

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, pasta z kurczaka(majonez)szczypiorek, ogórek zielony, mleko, mandarynki

Obiad:  Zupa pieczarkowa z ryżem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, pieczarki, śmietana)

Ziemniaki, miruna na parze, marchewka z jabłkiem

Kompot truskawkowy

PodwieczorekBabka piegusek*(mąka pszenna, jaja, olej, mak), soczek owocowy

CZWARTEK 26.04.2018

Śniadanie: Musli owocowe (pszenica) na mleku, bułka pszenna z masłemschab pieczony, papryka, herbata z miodem, winogrona

Obiad:  Krem z  batatów z grzankami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,  bataty, mleko kokosowe, mąka pszenna)

Łazanki (mąka pszenna, jaja) z wołowiną i kapustą

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Budyń waniliowy*(mąka pszenna, mleko, cukier waniliowy) z musem wiśniowym, chrupki kukurydziane, napój owocowy

PIĄTEK 27.04.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni  z masłem, tuńczykrzodkiewka, kakao na mleku, kalarepka i marchewka do chrupania

Obiad:  Zupa koperkowa z zacierką

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, koperek, mąka pszenna, jajka)

Ziemniaki, eskalopki (filet z kurczaka, mąka pszenna, jaja, mleko), mizeria ze śmietaną

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, herbatka

z dzikiej róży

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content