PONIEDZIAŁEK 30.04.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z tuńczyka i jajek, rzodkiewka, kakao na mleku, jabłka
Obiad: Zupa z przecieranego grochu z ziemniakami i kiełbasą
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groch łuskany, ziemniaki)
Makaron kokardki (mąka pszenna, jaja), ser biały, jogurt naturalny z truskawkami
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, kabanos drobiowy, pomidorki koktajlowe, herbata cytrynowa
WTOREK 01.05.2018
Święto Pracy
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, weka pszenna z masłem, ser żółty, ogórek zielony, herbata owocowa, mieszanka studencka (orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy laskowe, żurawina)
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)
Ziemniaki, podudzia z kurczaka, surówka colesław (kapusta biała, marchewka, śmietana)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem, mleko
CZWARTEK 03.05.2018
Święto Konstytucji 3 Maja
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, parówki z szynki, keczup, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, kiwi
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i koperkiem
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)
Ziemniaki, łosoś zapiekany z parmezanem, marchewka z chrzanem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Banan, jogurt naturalny z miodem
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną