Jadłospis na tydzień: 30.04-04.05.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 30.04.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z tuńczyka i jajek, rzodkiewka, kakao na mleku, jabłka

Obiad: Zupa z przecieranego grochu z ziemniakami i kiełbasą

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groch łuskany, ziemniaki)

Makaron kokardki (mąka pszenna, jaja), ser biały, jogurt naturalny z truskawkami

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, kabanos drobiowy, pomidorki koktajlowe, herbata cytrynowa

WTOREK 01.05.2018

Święto Pracy

ŚRODA 02.05.2018

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, weka pszenna z masłem, ser żółty, ogórek zielony, herbata owocowa, mieszanka studencka (orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy laskowe, żurawina)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)

Ziemniaki, podudzia z kurczaka, surówka colesław (kapusta biała, marchewka, śmietana)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek Chałka pszenna z masłem, mleko

CZWARTEK 03.05.2018

Święto Konstytucji 3 Maja

PIĄTEK 04.05.2018

Śniadanie:   Chleb orkiszowy z masłemparówki z szynki, keczup, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mlekukiwi

Obiad:  Krupnik z kaszą jęczmienną i koperkiem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selerpor, kapusta włoska)

Ziemniaki, łosoś zapiekany z parmezanem, marchewka z chrzanem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Banan, jogurt naturalny z miodem

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content