Jadłospis na tydzień: 07.05-11.05.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 07.05.2018

Śniadanie: Owsianka (gluten pszenny) na mlekuchleb orkiszowy z masłem, serek mozzarellapomidorki koktajlowe, herbata, arbuz

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, ogórki kiszone)

Leczo z kiełbasą, kolorowymi paprykami, cukinią i pieczarkami, pieczywo pszenno-żytnie

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jogurt pitny z owoców leśnych, ciasteczka maślane (gluten pszenny)

WTOREK 08.05.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, z masłempasta z szynki (majonez), szczypiorek, sałata zielona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, winogrona

Obiad:  Rosolnik z piersią kurczaka

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kasza mannakapusta włoska)

Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, ser biały, ziemniaki)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Weka pszenna z masłemsałatka z kalafiora i ananasa z orzechami, herbata truskawkowa

ŚRODA 09.05.2018

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, jajko na twardo, rzodkiewka, mleko, gruszki

Obiad:  Kociołek jarzyn z zacierką

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, fasolka zielona, mąka pszenna,śmietana)

Kasza jęczmiennapieczeń wieprzowa w sosie własnym, buraczki zasmażane (masło)

Kompot wiśniowy

PodwieczorekKisiel brzoskwiniowy* (mąka ziemniaczana, cukier, brzoskwinie, sok brzoskwiniowy), chrupki kukurydziane, napój owowcowy

CZWARTEK 10.05.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłemszynka naturalna, ogórek zielony, herbata malinowa, pomarańcze

Obiad:  Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, dynia, mleko kokosowe, mąka pszenna)

Ziemniaki, miruna panierowana (mąka pszenna, bułka tarta, jaja), surówka z kiszonej kapusty, marchewki i cebulki

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Trójkąciki tostowe, pszenne, z masłem, ser wędzony, pomidor, herbata jeżynowa

PIĄTEK 11.05.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, awanturka z sardynek (ser biały), kiełki rzodkiewki, kaka na mleku, jabłko

Obiad:  Barszcz czerwony z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, buraki)

Ryż, klopsiki z indyka (bułka pszenna, jaja), w sosie koperkowym (śmietana), marchewka z groszkiem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Muffinki  kakaowe* z konfiturą (mąka pszenna, jaja, masło)soczek owocowy

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content