Jadłospis na tydzień: 14.05-18.05.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 14.05.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłemindyk maślanyogórek zielony, kawa zbożowa (żyto, jęczmień)na mleku, morele suszone

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, wieprzowina, ziemniaki, papryka)

Naleśniki (mąka pszenna, jaja, mleko) z serem białympolewa jogurtowo-porzeczkowa

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masło, pasztet wieprzowy, sałata zielona, herbata cytrynowa

WTOREK 15.05.2018

Śniadanie: Grysik (pszenica) na mleku, bułka pszenna z masłem, powidła śliwkowe, herbata, kalarepka i marchewka do chrupania

Obiad: Krem pomidorowy z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory, pulpa pomidorowa, śmietana, mąka pszenna)

Ziemniaki, sznycelki drobiowe (bułka pszenna, jaja)surówka z porów (śmietana)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek Serek danonek (laktoza), banan

ŚRODA 16.05.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masło, szynka naturalna, pomidor, kakao na mlekujabłka

Obiad: Zupa koperkowa z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)

Ziemniaki, miruna na parze, fasolka szparagowa

Kompot wiśniowy

Podwieczorek Sałatka makaronowa (mąka pszenna, jajka) z papryką kolorową, oliwkami i kukurydzą, napój owocowy

CZWARTEK 17.05.2018

Śniadanie: Zupa mleczna z kulkami czekoladowymi (mąka pszenna)chleb orkiszowy (mąka pszenna) z masłem, ser wędzony, papryka, herbata malinowa, kiwi

Obiad: Rosół z makaronem i natką pietruszki

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, mąka pszenna, jajka)

Kasza jęczmiennagulasz wołowy, sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebula)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek:  Bułka drożdżowa, pszenna z masłem i miodem, napój sojowo-waniliowy

PIĄTEK 18.05.2018

Śniadanie:  Weka pszenna z masłem, pasta z kurczaka (majonez), szczypiorek, ogórek kiszony, mlekoarbuz

Obiad:  Kartoflanka zabielana

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selerpor, ziemniaki, śmietana)

Fasolka po bretońsku (groch Jaś, marchew, pietruszka, seler, przecier pomidorowy), pieczywo pszenne

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Panna cotta* (jogurt naturalny, żelatyna) z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane, soczek owocowy

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content