Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb graham z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek małosolny, herbata z miodem, orzeszki, żurawina suszona, rodzynki
Obiad: Zupa grysikowa z koperkiem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,kapusta włoska, gluten pszenny)
Makaron penne (mąka pszenna, jajka),kurczak w sosie śmietanowym, szpinak (śmietana 30%)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka kniazia, rzodkiewka, herbata owocowa
WTOREK 05.06.2018
Śniadanie: Bułka pszenna z ziarenkami, masło, parówki z szynki, keczup, pomidor, kawa zbożowa (żyto, jęczmień), kalarepka i marchewka do chrupania
Obiad: Krem cebulowy z groszkiem ptysiowym
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, cebula)
Ziemniaki, mirunaz pieca w wiórkach kokosowych, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i cebulki
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Deserek twarogowo–waniliowy z orzeszkami włoskimi i musem wiśniowym, wafelki ryżowo-kukurydziane
ŚRODA 06.06.2018
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek śmietankowy,ogórek zielony, mleko, banany
Obiad: Zupa neapolitańska z zacierką
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, ser żółty)
Kasza jęczmienna,cielęcina w papryce, surówka z buraczków
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Sałatka grecka (mix sałat, oliwki, papryka kolorowa, ser feta), pieczywo pszenne,chrupkie, herbata z owoców leśnych
CZWARTEK 07.06.2018
Śniadanie: Crunchy owocowe (gluten pszenny) na mleku, chleb orkiszowy (mąka pszenna) z masłem,filet z indyka, papryka, herbata cytrynowa, gruszki
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i warzywami pod beszamelem (mleko, masło, parmezan)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem,kabanosy wieprzowe, pomidorki koktajlowe, herbata malinowa
PIĄTEK 08.06.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masło, schab pieczony, sałata zielona, kakao na mleku, truskawki
Obiad: Zupa z przecieranego grochu z łazankami i kiełbasą
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka,groch łuskany)
Ziemniaki, jajko w sosie koperkowym (śmietana), marchewka z jabłkiem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Biszkopt*(jajka, mąka pszenna), z bitą śmietaną i brzoskwiniami, soczek owocowy
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną