Jadłospis na tydzień: 04.06-08.06.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 04.06.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mlekuchleb graham z masłempasztet wieprzowy, ogórek małosolny, herbata z miodem, orzeszki, żurawina suszona, rodzynki

Obiad: Zupa grysikowa z koperkiem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,kapusta włoska, gluten pszenny)

Makaron penne (mąka pszenna, jajka),kurczak w sosie śmietanowymszpinak (śmietana 30%)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Chleb pszenno-żytni z masłemszynka kniazia, rzodkiewka, herbata owocowa

WTOREK 05.06.2018

Śniadanie: Bułka pszenna z ziarenkami, masłoparówki z szynki, keczup, pomidor, kawa zbożowa (żyto, jęczmień)kalarepka i marchewka do chrupania

Obiad:  Krem cebulowy z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, cebula)

Ziemniaki, mirunaz pieca w wiórkach kokosowych, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i cebulki

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Deserek twarogowowaniliowy z orzeszkami włoskimi i musem wiśniowym, wafelki ryżowo-kukurydziane

ŚRODA 06.06.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek śmietankowy,ogórek zielony, mleko, banany

Obiad:  Zupa neapolitańska z zacierką

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, ser żółty)

Kasza jęczmienna,cielęcina w papryce, surówka z buraczków

Kompot jabłkowy

PodwieczorekSałatka grecka (mix sałat, oliwki, papryka kolorowa, ser feta)pieczywo pszenne,chrupkie, herbata z owoców leśnych

CZWARTEK 07.06.2018

Śniadanie: Crunchy owocowe (gluten pszenny) na mlekuchleb orkiszowy (mąka pszenna) z masłem,filet z indyka, papryka, herbata cytrynowa, gruszki

Obiad:  Zupa ogórkowa z ryżem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i warzywami pod beszamelem (mleko, masło, parmezan)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kanapka pszenno-żytnia z masłem,kabanosy wieprzowe, pomidorki koktajlowe, herbata malinowa

PIĄTEK 08.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masło, schab pieczony, sałata zielona, kakao na mlekutruskawki

Obiad: Zupa z przecieranego grochu z łazankami i kiełbasą

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka,groch łuskany)

Ziemniaki, jajko w sosie koperkowym (śmietana)marchewka z jabłkiem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Biszkopt*(jajka, mąka pszenna), z bitą śmietaną i brzoskwiniami, soczek owocowy

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

Skip to content