Jadłospis na tydzień: 11.06-15.09.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 11.06.2018

Śniadanie:Musli owocowe(gluten pszenny) na mleku, bułka pszenna z masłem, ser wędzony, papryka, herbata, jabłka

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, koperek)

Kasza jęczmienna,wołowina po pastersku(marchewka, pomidory, zioła), surówka z ogórków malosolnych

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto piernikowe z bakaliami(jajka, mąka pszenna, orzechy włoskie, rodzynki), soczek owocowy

WTOREK 12.06.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłemkiełbasa żywiecka, sałata zielona, kakao na mlekuarbuz

Obiad: Zupa grysikowa z pietruszką zieloną

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna)

Młode ziemniaki z koperkiem, sznycelki z dorsza (jajka, bułka tarta)marchewka z groszkiem

Kompot truskawkowym

Podwieczorek Chleb graham z masłempasztet drobiowy, ogórek zielony, herbata malinowa

ŚRODA 13.06.2018

Śniadanie: Owsianka na mleku, chleb pszenno-żytni, z nasionami słonecznika, z masłem, jajkona twardo, kiełki rzodkiewki, herbata cytrynowa, kiwi

Obiad: Krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groszek zielonycukinia, brokuł, mąka pszenna)

Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami w sosie pieczarkowym

Kompot wiśniowy

Podwieczorek Maślanka bananowa, ciastka pszenno-maślane

CZWARTEK 14.06.2018

Chleb orkiszowy (mąka pszenna) z masłem,szynka włoska, ogórek małosolny, kawa zbożowa(żyto, jęczmień) na mlekugruszki

 Obiad:Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mięso wieprzowe, papryka)

Pierogi z truskawkami (mąka pszenna, jajka), śmietana

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Weka pszenna z masłemkalafior z wody, herbata jeżynowa

PIĄTEK 15.06.2018

Śniadanie:  Weka pszenna z masłem,awanturka z sardynek,szczypiorek, pomidor, mlekowinogrona

Obiad:Zupa pomidorowa z ryżem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selerpor, przecier pomidorowy, śmietana)

Młode ziemniaki z koperkiem, kotlety de volay(bułka tarta, jajka, pierś z kurczaka), mizeria ze śmietaną

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Danonekmorele

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

Skip to content