Jadłospis na tydzień: 18.06-22.06.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 18.06.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłem i miodem, mleko,pomarańcze

Obiad: Zupa z zielonym groszkiem i zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajkagroszek zielony)

Ryż, grillowane udka z kurczaka, sałata pekińska ze śmietaną

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Makaron (mąka pszenna, jajka), z serem białymi musem wiśniowym, herbatka owocowa

WTOREK 19.06.2018

Śniadanie: Crunchy zbożowe (gluten pszenny) na mleku, chleb pszenno-żytni zesłonecznikiem, masło,szynka bracka, ogórek zielony, herbata cytrynowa, arbuz

Obiad: Krem dyniowy z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia, mąka pszenna)

Młode ziemniaki z koperkiem, kotlety z miruny (jajka, mąka pszenna,bułka tarta),fasolka szparagowa

Kompot truskawkowym

Podwieczorek:  Chlebpszenno-żytni  z masłem,salami,pomidory, herbata malinowa

ŚRODA 20.06.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłem, serek mozzarellarzodkiewka, szczypiorek, kakao na mlekubanany

Obiad: Kociołek jarzyn z ziemniakami i natką pietruszki

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuł, śmietana)

Kasza kus-kus (gluten pszenny)klopsiki wieprzowo-wołowe w sosie koperkowym (śmietana),sałatka z pomidorów i cebulki

Kompot wiśniowy

Podwieczorek Jogurt naturalny z musli tropikalnym (gluten pszenny)wafle ryżowe, napój owocowy

CZWARTEK 21.06.2018

Śniadanie:Bułka pszenna z ziarenkami, masłokiełbasa krakowska, papryka, kawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mlekunektarynki

Obiad: Rosołek ryżowy z piersią kurczaka i natką pietruszki

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Racuchy drożdżowe (mąka pszenna, jajka, mleko)z truskawkami i jogurtem naturalnym

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Trójkąciki tostowe, pszenne z masłemszynka domowa, ser żółty,sałata lodowa, herbata owocowa

PIĄTEK 22.06.2018

Śniadanie:  Płatki jaglane na mlekuchleb orkiszowy (gluten pszenny) z masłempasta z jajek,kiełki rzodkiewki, herbata, kiwi

Obiad: Zupa solferino z ziemniakami

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler,por, przecier pomidorowy)

Łazanki (mąka pszenna, jaja) z wołowiną i młodą kapustą

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto ucierane* (mąka pszenna, masło, jajka)z truskawkami, soczek owocowy

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content