Jadłospis na tydzień 01.08-03.08.3018 r.

ŚRODA 01.08.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłem, jajko na twardopomidor, szczypiorek, mlekoarbuz

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbasą

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, żurek, śmietana)

Makaron (mąka pszenna, jajka) z serem białym, jogurt naturalny z malinami

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek Chleb pszenno-żytni z masłemszynka wiejska, sałata zielona, herbata z cytryną

CZWARTEK 02.08.2018

Śniadanie: Owsianka na mleku, weka pszenna z masłem, ser żółty,papryka, herbata jeżynowa, śliwki

Obiad: Kociołek jarzyn z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska,mąka pszenna, jajka, śmietana)

Kasza jęczmiennagulasz wieprzowy, buraczki na ciepło (masło)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Danonek,wafelki ryżowe z miodem,napój owocowy

PIĄTEK 03.08.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masłoszynka bracka, ogórek zielony, kakao na mlekugruszki

Obiad:  Zupa koperkowa z ryżem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)

Ziemniaki, miruna panierowana (mąka pszenna, jajka, bułka tarta),surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebulki

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa (mąka pszenna, jaja) z masłemdżem morelowy, soczek owocowy

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content