Jadłospis na tydzień: 06.08-10.08.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 06.08.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek małosolny, kakao na mlekujabłka

Obiad: Krupnik z kaszą pęczak i pietruszką zieloną

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkapusta włoska)

Makaron penne (mąka pszenna, jajka)kurczak, sos śmietanowo-szpinakowy

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Ciasto ucierane ze śliwkami* (mąka pszenna, jajka, masło)soczek owocowy

WTOREK 07.08.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłemawanturka z białego serarzodkiewka, szczypiorek, mlekobrzoskwinie

Obiad:  Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, dynia, mąka pszennamleko kokosowe)

Ziemniaki, łosoś na parze, surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy ze śmietaną

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masłokabanosy wieprzowe, pomidorki koktajlowe, herbatka

ŚRODA 08.08.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy z masłemindyk z Bobrownik, ogórek zielony, herbata malinowa, marchewka do chrupania

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ziemniaki, sznycelki wieprzowe (jajka, bułka pszenna),marchewka z groszkiem

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, pitny*(mąka ziemniaczana, wiśnie, cukier), chrupki kukurydziane

CZWARTEK 09.08.2018

Śniadanie:Chleb pszenno-żytni z masłem, parówki z szynki, pomidor, keczup, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) na mleku, winogrona

Rosolnik z piersią kurczaka i koperkiem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kasza manna, kapusta włoska)

Ryż, polewka z jogurtu naturalnego i czarnej porzeczki

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Sałatka grecka (mix sałat, oliwki, kolorowa papryka, ser feta)pieczywo pszennechrupkie

PIĄTEK 10.08.2018

Śniadanie: Kaszka jaglana na mleku,bułka pszenna z masłemszynka Kniazia, herbatka z owoców leśnych, morele

Obiad:  Barszcz czerwony z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerburaki, śmietana)

Pierogi z mięsem wołowym i kapustą (mąka pszenna, jajka)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Banan, jogurt pitny, owocowy

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

Skip to content