Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek małosolny, kakao na mleku, jabłka
Obiad: Krupnik z kaszą pęczak i pietruszką zieloną
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kapusta włoska)
Makaron penne (mąka pszenna, jajka), kurczak, sos śmietanowo-szpinakowy
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:Ciasto ucierane ze śliwkami* (mąka pszenna, jajka, masło), soczek owocowy
WTOREK 07.08.2018
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, awanturka z białego sera, rzodkiewka, szczypiorek, mleko, brzoskwinie
Obiad: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, dynia, mąka pszenna, mleko kokosowe)
Ziemniaki, łosoś na parze, surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy ze śmietaną
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masło, kabanosy wieprzowe, pomidorki koktajlowe, herbatka
ŚRODA 08.08.2018
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy z masłem, indyk z Bobrownik, ogórek zielony, herbata malinowa, marchewka do chrupania
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, mąka pszenna, jajka, śmietana)
Ziemniaki, sznycelki wieprzowe (jajka, bułka pszenna),marchewka z groszkiem
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, pitny*(mąka ziemniaczana, wiśnie, cukier), chrupki kukurydziane
CZWARTEK 09.08.2018
Śniadanie:Chleb pszenno-żytni z masłem, parówki z szynki, pomidor, keczup, kawa zbożowa (żyto, jęczmień) na mleku, winogrona
Rosolnik z piersią kurczaka i koperkiem
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kasza manna, kapusta włoska)
Ryż, polewka z jogurtu naturalnego i czarnej porzeczki
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Sałatka grecka (mix sałat, oliwki, kolorowa papryka, ser feta), pieczywo pszenne, chrupkie
PIĄTEK 10.08.2018
Śniadanie: Kaszka jaglana na mleku,bułka pszenna z masłem, szynka Kniazia, herbatka z owoców leśnych, morele
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, buraki, śmietana)
Pierogi z mięsem wołowym i kapustą (mąka pszenna, jajka)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Banan, jogurt pitny, owocowy
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną