Jadłospis na tydzień: 20.08-24.08.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 20.08.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłempasztet drobiowy, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku,arbuz

Obiad:Krem pomidorowy z grzankami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerpomidory, mąka pszenna, śmietana)

Ziemniaki, pieczeń wieprzowa, marchewka z chrzanem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Deserek twarogowo-waniliowy z orzechami włoskimiwafelki ryżowe, napój owocowy

WTOREK 21.08.2018

Śniadanie: Grysik na mleku,chleb pszenno-żytni z masłem i miodem, herbatakalarepka i marchewka do chrupania

Obiad:  Kartoflanka zabielana z koperkiem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)

Łazanki (mąka pszenna, jajka) z wołowiną i kapustą białą

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Trójkąciki pszenne,tostowe z masłem,szynka, ser żółty, ogórek małosolny, herbata malinowa

ŚRODA 22.08.2018

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem,pasta z szynki (majonez),cebulka zielona, ogórek świeży, kakao na mleku,banan

Obiad: Zupa neapolitańska z zacierką

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ser żółty, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ziemniaki, sznycelki z dorsza (jajka, bułka pszenna), szpinak (śmietana 30%)

Kompot truskawkowy

PodwieczorekCiasto marchewkowe* (mąka pszenna, masło, jajka)soczek owocowy

CZWARTEK 23.08.2018

Śniadanie: Kulki zbożowe (mąka pszenna) na mleku,chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masło,schab pieczony, sałata zielona, herbata owocowa, gruszki

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana)

Kasza jęczmienna, cielęcina w papryce, surówka z selerai rodzynek (śmietana)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, jajko w sosie tatarskim (majonez, śmietana, pieczarki marynowane, ogórki kiszone, szczypiorek), herbata truskawkowa

PIĄTEK 24.08.2018

Śniadanie: Bułka pszenna z ziarnkami, masłoawanturka z sardynek (ser biały)szczypiorek, rzodkiewka, mlekowinogrona

Obiad:  Zupa meksykańska z kurczakiem i kukurydzą

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerpierś z kurczaka, kukurydza)

Ryż zapiekany z jabłkami, śmietana

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Danonek, ½ bułeczki drożdżowej (mąka pszenna) z masłemnapój owocowy

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content