Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku,arbuz
Obiad:Krem pomidorowy z grzankami
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, pomidory, mąka pszenna, śmietana)
Ziemniaki, pieczeń wieprzowa, marchewka z chrzanem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:Deserek twarogowo-waniliowy z orzechami włoskimi, wafelki ryżowe, napój owocowy
WTOREK 21.08.2018
Śniadanie: Grysik na mleku,chleb pszenno-żytni z masłem i miodem, herbata, kalarepka i marchewka do chrupania
Obiad: Kartoflanka zabielana z koperkiem
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)
Łazanki (mąka pszenna, jajka) z wołowiną i kapustą białą
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Trójkąciki pszenne,tostowe z masłem,szynka, ser żółty, ogórek małosolny, herbata malinowa
ŚRODA 22.08.2018
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem,pasta z szynki (majonez),cebulka zielona, ogórek świeży, kakao na mleku,banan
Obiad: Zupa neapolitańska z zacierką
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ser żółty, mąka pszenna, jajka, śmietana)
Ziemniaki, sznycelki z dorsza (jajka, bułka pszenna), szpinak (śmietana 30%)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe* (mąka pszenna, masło, jajka), soczek owocowy
CZWARTEK 23.08.2018
Śniadanie: Kulki zbożowe (mąka pszenna) na mleku,chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masło,schab pieczony, sałata zielona, herbata owocowa, gruszki
Zupa kalafiorowa z ziemniakami
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana)
Kasza jęczmienna, cielęcina w papryce, surówka z selerai rodzynek (śmietana)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, jajko w sosie tatarskim (majonez, śmietana, pieczarki marynowane, ogórki kiszone, szczypiorek), herbata truskawkowa
PIĄTEK 24.08.2018
Śniadanie: Bułka pszenna z ziarnkami, masło, awanturka z sardynek (ser biały), szczypiorek, rzodkiewka, mleko, winogrona
Obiad: Zupa meksykańska z kurczakiem i kukurydzą
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, pierś z kurczaka, kukurydza)
Ryż zapiekany z jabłkami, śmietana
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Danonek, ½ bułeczki drożdżowej (mąka pszenna) z masłem, napój owocowy
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną