Jadłospis na tydzień: 27.08-31.08.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 27.08.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek śmietankowy,rzodkiewka, mlekoarbuz

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkoperek, ziemniaki, śmietana)

Makaron penne (mąka pszenna, jajka),leczo z kolorowymi paprykami, cukinią i kiełbaską

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chałka pszennadrożdżowa z masłem i miodemnapój sojowo- czekoladowy

WTOREK 28.08.2018

Śniadanie: Kaszka jaglana na mleku,chleb orkiszowy z masłem, tuńczyk,pomidor, herbata cytrynowa, gruszki

Obiad:  Zupa kalafiorowa z zacierką

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ziemniaki, podudzia z kurczaka grillowane, surówka z buraczków

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa (ananas, brzoskwinia, melon), wafle ryżowe

ŚRODA 29.08.2018

 Śniadanie:Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika,masłopasta z szynki (majonez)szczypiorek, ogórek kiszony, kakao na mlekubanan

Obiad:Rosołek ryżowy z piersią kurczaka i koperkiem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Knedle ze śliwkami (ziemniaki, mąka pszenna, jajka), śmietana

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłemsalami, pomidorki koktajlowe, herbata z dzikiej róży

CZWARTEK 30.08.2018

Śniadanie:Bułka pszennaz ziarenkami, masłofilet z kurczaka, sałata zielona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku,jabłka

 Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Kasza jęczmienna pęczak, strogonow wołowy z pieczarkami, marchewką i ogórkiem kiszonym

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Koktajl porzeczkowy (jogurt naturalny)ciastka zbożowe (mąka pszenna, jajka, masło)

PIĄTEK 31.08.2018

Śniadanie: Owsianka na mlekuchleb pszenno-żytni z masłemszynka okopcona, papryka, herbata malinowa, nektarynki

Obiad:  Krem cebulowy z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, śmietana)

Ziemniaki, miruna panierowana (mąka pszenna, jajka, bułka tarta)surówka z kiszonej kapusty

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Biszkopt* (mąka pszenna, jajka)z malinami i bitą śmietaną, soczek owocowy

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną