Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, schab pieczony, papryka, kakao na mleku, melon
Obiad: Letni kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą i ziemniakami
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kapusta biała)
Makaron kokardki (mąka pszenna, jajka), ser biały, jogurt naturalny z truskawkami
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Trójkąciki tostowe, pszenne z masłem,kiełbasa krakowska, sałata rzymska, herbata cytrynowa
WTOREK 04.09.2018
Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe (mąka pszenna) na mleku,weka pszenna z masłem, serek mozzarella, pomidorki koktajlowe, herbata, jabłka
Obiad: Zupa grysikowa z zieleniną
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, kasza manna)
Ziemniaki, kotlety schabowe (mąka pszenna, jajka, bułka tarta), mizeria ze śmietaną
Kompot jabłkowy
Podwieczorek:Kalafior z wody, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika z masłem, herbatka owocowa
ŚRODA 05.09.2018
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata lodowa, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, winogrona
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem wołowo-wieprzowym z warzywami, pod beszamelem (mleko, mąka pszenna)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Sałatka ryżowa z kurczakiem, kukurydzą i ananasem, pieczywo chrupkie,pszenne, napój owocowy
CZWARTEK 06.09.2018
Śniadanie:Kulki zbożowe (mąka pszenna) na mleku,chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masło, szynka Bracka, pomidor, herbata z miodem, śliwki
Zupa z żółtej fasolki z zacierką
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka)
Kasza kus-kus, pulpety rybne (dorsz, mąka pszenna, jajka) w sosie koperkowym (śmietana),surówka wiosenna (mix sałat, papryka, ogórek zielony)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Szarlotka* (mąka pszenna, jajka, masło)z kleksem z bitej śmietany, soczek owocowy
PIĄTEK 07.09.2018
Śniadanie: Chleb graham z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, rzodkiewka, mleko, kiwi
Obiad: Krem z zielonych warzyw z grzankami
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,cukinia, brokuł, szpinak, śmietana, mąka pszenna)
Ziemniaki, indyk grillowany, marchewka z jabłkiem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Kisiel pitny o smaku wiśniowym* (mąka ziemniaczana, cukier, wiśnie), chrupki kukurydziane
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną