Jadłospis na tydzień:03.09-07.09.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 03.09.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłemschab pieczony, papryka, kakao na mlekumelon

Obiad: Letni kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą i ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkapusta biała)

Makaron kokardki (mąka pszenna, jajka), ser biały, jogurt naturalny z truskawkami

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Trójkąciki tostowe, pszenne z masłem,kiełbasa krakowska, sałata rzymska, herbata cytrynowa

WTOREK 04.09.2018

Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe (mąka pszenna) na mleku,weka pszenna z masłem, serek mozzarellapomidorki koktajlowe, herbata, jabłka

 Obiad:  Zupa grysikowa z zieleniną

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, kasza manna)

Ziemniaki, kotlety schabowe (mąka pszenna, jajka, bułka tarta)mizeria ze śmietaną

Kompot jabłkowy

Podwieczorek:Kalafior z wody, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika z masłem, herbatka owocowa

ŚRODA 05.09.2018

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata lodowa, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mlekuwinogrona

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem wołowo-wieprzowym z warzywami, pod beszamelem (mleko, mąka pszenna)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Sałatka ryżowa z kurczakiem, kukurydzą i ananasem, pieczywo chrupkie,pszenne, napój owocowy

CZWARTEK 06.09.2018

Śniadanie:Kulki zbożowe (mąka pszenna) na mleku,chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem, masłoszynka Bracka, pomidor, herbata z miodem, śliwki

Zupa z żółtej fasolki z zacierką

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka)

Kasza kus-kuspulpety rybne (dorsz, mąka pszenna, jajka) w sosie koperkowym (śmietana),surówka wiosenna (mix sałat, papryka, ogórek zielony)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Szarlotka* (mąka pszenna, jajka, masło)z kleksem z bitej śmietanysoczek owocowy

PIĄTEK 07.09.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, rzodkiewka, mlekokiwi

Obiad:  Krem z zielonych warzyw z grzankami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,cukinia, brokuł, szpinak, śmietana, mąka pszenna)

Ziemniaki, indyk grillowany, marchewka z jabłkiem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kisiel pitny o smaku wiśniowym* (mąka ziemniaczana, cukier, wiśnie), chrupki kukurydziane

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content