Jadłospis na tydzień: 10.09-14.09.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 10.09.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłemparówki z szynki, pomidor, keczup, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku,arbuz

Obiad: Zupa z grochu łuskanego z ziemniakami i kiełbasą

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerziemniaki, groch łuskany)

Naleśniki (mąka pszenna, mleko, jajka) z serem białym, jogurt naturalny z truskawkami

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masłowarzywa na parze (marchewka, brokuł, kalafior), herbatka

WTOREK 11.09.2018

Śniadanie: Płatki owsiane na mlekuweka pszenna z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, herbata malinowa, banan

Obiad:  Barszcz biały z ziemniakami i jajkiem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, śmietana)

Ryż po meksykańsku z mięsem wieprzowy i warzywami, sos pomidorowy

Kompot jabłkowy

Podwieczorek:Ciasto ucierane ze śliwkami* (mąka pszenna, jajka, masło)soczek owocowy

ŚRODA 12.09.2018

 Śniadanie:Chleb orkiszowy z masłem,pasztet wieprzowy, papryka, kakao na mlekubrzoskwinie

Obiad:Krupnik z kaszą pęczak i koperkiem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, kasza jęczmienna)

Ziemniaki, eskalopki (filet z kurczaka, mleko, mąka pszenna, jajka),sałata lodowa ze śmietaną

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Budyń czekoladowy* (mąka pszenna, mlekokakao, cukier), mus wiśniowy, wafelki ryżowe, napój owocowy

CZWARTEK 13.09.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masłoszynka Juranda, ogórek kiszony, herbatka z miodem, gruszki

 Obiad:Zupa pieczarkowa z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ziemniaki, łosoś na parze, marchewka z jabłkiem

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb graham z masłem, ser żółty,pomidorki koktajlowe, herbatka cytrynowa

PIĄTEK 14.09.2018

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, pasta z sera białego i awokado, kiełki rzodkiewki, mlekojabłka

Obiad: Krem z selera z groszkiem ptysiowym 

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selercebula, mąka pszennamleko koksowe)

Kasza jęczmiennagulasz wieprzowy, sałatka szwedzka(ogórki kiszone, marchewka, cebulka)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Sałatka makaronowa z papryką, kukurydzą i oliwkami (mąka pszenna, jajka), herbata z dzikiej róży

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content