PONIEDZIAŁEK 10.09.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, parówki z szynki, pomidor, keczup, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku,arbuz
Obiad: Zupa z grochu łuskanego z ziemniakami i kiełbasą
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, groch łuskany)
Naleśniki (mąka pszenna, mleko, jajka) z serem białym, jogurt naturalny z truskawkami
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, warzywa na parze (marchewka, brokuł, kalafior), herbatka
WTOREK 11.09.2018
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, weka pszenna z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, herbata malinowa, banan
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami i jajkiem
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, śmietana)
Ryż po meksykańsku z mięsem wieprzowy i warzywami, sos pomidorowy
Kompot jabłkowy
Podwieczorek:Ciasto ucierane ze śliwkami* (mąka pszenna, jajka, masło), soczek owocowy
ŚRODA 12.09.2018
Śniadanie:Chleb orkiszowy z masłem,pasztet wieprzowy, papryka, kakao na mleku, brzoskwinie
Obiad:Krupnik z kaszą pęczak i koperkiem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, kasza jęczmienna)
Ziemniaki, eskalopki (filet z kurczaka, mleko, mąka pszenna, jajka),sałata lodowa ze śmietaną
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy* (mąka pszenna, mleko, kakao, cukier), mus wiśniowy, wafelki ryżowe, napój owocowy
CZWARTEK 13.09.2018
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, szynka Juranda, ogórek kiszony, herbatka z miodem, gruszki
Obiad:Zupa pieczarkowa z zacierką
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, jajka, śmietana)
Ziemniaki, łosoś na parze, marchewka z jabłkiem
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Chleb graham z masłem, ser żółty,pomidorki koktajlowe, herbatka cytrynowa
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, pasta z sera białego i awokado, kiełki rzodkiewki, mleko, jabłka
Obiad: Krem z selera z groszkiem ptysiowym
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, mleko koksowe)
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, sałatka szwedzka(ogórki kiszone, marchewka, cebulka)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Sałatka makaronowa z papryką, kukurydzą i oliwkami (mąka pszenna, jajka), herbata z dzikiej róży
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną