Jadłospis na tydzień: 17.09-21.09.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 17.09.2018

Śniadanie: Musli zbożowe(mąka pszenna) na mleku,weka pszenna z masłem, ser wędzonyrzodkiewka, herbata, morele suszone

Obiad: Rosół wołowo-drobiowy z makaronem i pietruszką zieloną

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkapusta włoska, mąka pszenna, jajka)

Ziemniaki, sznycelki wieprzowe (jajka, bułka tarta), marchewka z groszkiem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Pucharek owocowy z bitą śmietaną (ananas, brzoskwinia, kiwi, śmietana 30%)

WTOREK 18.09.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytniz nasionami słonecznika, masłopasta z kurczaka (majonez)szczypiorek, ogórek zielony, kakao na mlekuśliwki

 Obiad: Krem dyniowy z grzankami

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, dynia, mąka pszennamleko kokosowe)

Ziemniaki, ryba po grecku (miruna) z warzywami (marchewka, kalafior, brokuł, pomidory)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:Chleb orkiszowy z masłemkabanosy, pomidorki koktajlowe, herbata

ŚRODA 19.09.2018

Śniadanie: Kasza jaglana na mleku,bułka pszenna z masłemszynka domowa, papryka, herbata, banan

Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por,) mąka pszenna, jajka, śmietana,przecier pomidorowy)

Ryż, kurczak curry, mizeria ze śmietaną

Kompot wiśniowy

PodwieczorekMarchewka, kalarepka, jabłko do chrupania, soczek owocowy

CZWARTEK 20.09.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłemawanturka z sera białego i sardynekpomidor, mleko, kiwi

Barszcz czerwony z ziemniakami

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, buraki)

Fasolka po bretońsku (fasola Jaś, kiełbasa, pulpa pomidorowa, marchewka, pietruszka, seler)pieczywo pszenno-żytnie

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Ptasie mleczko* (jogurt naturalny, żelatyna) z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane, napój owocowy

PIĄTEK 21.09.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłemwieprzowina pieczona, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mlekuwinogrona 

Obiad: Zupa grysikowa z koperkiem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza mannakapusta włoska)

Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym (śmietana)szpinak (śmietana 30%)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułeczka pszennadrożdżowa z masłemdżem morelowy, mleko

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content