Śniadanie: Musli zbożowe(mąka pszenna) na mleku,weka pszenna z masłem, ser wędzony, rzodkiewka, herbata, morele suszone
Obiad: Rosół wołowo-drobiowy z makaronem i pietruszką zieloną
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kapusta włoska, mąka pszenna, jajka)
Ziemniaki, sznycelki wieprzowe (jajka, bułka tarta), marchewka z groszkiem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Pucharek owocowy z bitą śmietaną (ananas, brzoskwinia, kiwi, śmietana 30%)
WTOREK 18.09.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytniz nasionami słonecznika, masło, pasta z kurczaka (majonez), szczypiorek, ogórek zielony, kakao na mleku, śliwki
Obiad: Krem dyniowy z grzankami
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, dynia, mąka pszenna, mleko kokosowe)
Ziemniaki, ryba po grecku (miruna) z warzywami (marchewka, kalafior, brokuł, pomidory)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek:Chleb orkiszowy z masłem, kabanosy, pomidorki koktajlowe, herbata
ŚRODA 19.09.2018
Śniadanie: Kasza jaglana na mleku,bułka pszenna z masłem, szynka domowa, papryka, herbata, banan
Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por,) mąka pszenna, jajka, śmietana,przecier pomidorowy)
Ryż, kurczak curry, mizeria ze śmietaną
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Marchewka, kalarepka, jabłko do chrupania, soczek owocowy
CZWARTEK 20.09.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, awanturka z sera białego i sardynek, pomidor, mleko, kiwi
Barszcz czerwony z ziemniakami
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, buraki)
Fasolka po bretońsku (fasola Jaś, kiełbasa, pulpa pomidorowa, marchewka, pietruszka, seler)pieczywo pszenno-żytnie
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Ptasie mleczko* (jogurt naturalny, żelatyna) z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane, napój owocowy
PIĄTEK 21.09.2018
Śniadanie: Chleb graham z masłem, wieprzowina pieczona, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, winogrona
Obiad: Zupa grysikowa z koperkiem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, kapusta włoska)
Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym (śmietana), szpinak (śmietana 30%)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Bułeczka pszenna, drożdżowa z masłem, dżem morelowy, mleko
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną