Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, serek mozzarella,rzodkiewka, mleko, melon
Obiad:Zupa kalafiorowa z ziemniakami
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, śmietana)
Makaron penne (mąka pszenna, jajka), kurczak w sosie śmietanowym,szpinak (śmietana 30%)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Ciasto czekoladowe ze śliwkami* (mąka pszenna, masło, jajka), soczek owocowy
WTOREK 02.10.2018
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło,schab pieczony, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, nektarynki
Obiad: Zupa gulaszowa z papryką i ziemniakami
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, papryka, mięso wieprzowe)
Ryż zapiekany z jabłkami, jogurt naturalny waniliowo-cynamonowy
Kompot truskawkowy
Podwieczorek:Chleb graham z masłem,szynka wiejska, sałata zielona, herbata malinowa
ŚRODA 03.10.2018
Śniadanie: Owsianka na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor, herbata, winogrona
Obiad: Kociołek jarzyn z zacierką
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, śmietana, brokuł)
Ziemniaki, sznycelki z dorsza (bułka tarta, jajka), sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebulka)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Smoothie z arbuza i kiwi, pieczywo pszenne, chrupkie
CZWARTEK 04.10.2018
Śniadanie:Weka pszenna z masłem,pasta z jajek (majonez), kiełki, kakao na mleku, jabłka
Zupa pomidorowa z ryżem
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, przecier pomidorowy)
Kasza jęczmienna pęczak, bitki schabowe w sosie maślanym, surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy (śmietana)
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Maślanka naturalna z miodem, banan
PIĄTEK 05.10.2018
Śniadanie: Kulki zbożowe (mąka pszenna) na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, szynka z pieca, papryka, herbatka, brzoskwinie
Obiad: Krem marchewkowy z grzankami
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, śmetana)
Pyzy z mięsem (mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jajka, ziemniaki, mięso wołowe, cebula)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Kukurydza gotowana, weka pszenna z masłem, herbatka cytrynowa.
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną