Jadłospis na tydzień: 01/10-05.10.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 01.10.2018

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, serek mozzarella,rzodkiewka, mlekomelon

Obiad:Zupa kalafiorowa z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkalafior, śmietana)

Makaron penne (mąka pszenna, jajka)kurczak w sosie śmietanowym,szpinak (śmietana 30%)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto czekoladowe ze śliwkami* (mąka pszenna, masło, jajka), soczek owocowy

WTOREK 02.10.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło,schab pieczony, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mlekunektarynki

 Obiad:  Zupa gulaszowa z papryką i ziemniakami

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, papryka, mięso wieprzowe)

Ryż zapiekany z jabłkami, jogurt naturalny waniliowo-cynamonowy

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:Chleb graham z masłem,szynka wiejska, sałata zielona, herbata malinowa

ŚRODA 03.10.2018

Śniadanie: Owsianka na mlekuchleb pszenno-żytni z masłemkiełbasa żywiecka, pomidor, herbata, winogrona

Obiad: Kociołek jarzyn z zacierką

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, śmietanabrokuł)

Ziemniaki, sznycelki z dorsza (bułka tarta, jajka), sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebulka)

Kompot wiśniowy

PodwieczorekSmoothie  z arbuza i kiwi, pieczywo pszennechrupkie

CZWARTEK 04.10.2018

Śniadanie:Weka pszenna z masłem,pasta z jajek (majonez)kiełki, kakao na mlekujabłka

Zupa pomidorowa z ryżem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietanaprzecier pomidorowy)

Kasza jęczmienna pęczak, bitki schabowe w sosie maślanymsurówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy (śmietana)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Maślanka naturalna z miodembanan

PIĄTEK 05.10.2018

Śniadanie: Kulki zbożowe (mąka pszenna) na mleku, chleb pszenno-żytni z masłemszynka z pieca, papryka, herbatka, brzoskwinie

Obiad:  Krem marchewkowy z grzankami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, śmetana)

Pyzy z mięsem (mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jajka, ziemniaki, mięso wołowe, cebula)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kukurydza gotowana, weka pszenna z masłemherbatka cytrynowa.

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content