Jadłospis na tydzień: 08.10-12.10.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 08.10.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, ser żółty,papryka, mleko, pomarańcze

Obiad:Zupa z czerwone soczewicy z ziemniakami i kiełbasą

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,ziemniaki, soczewica czerwona)

Makaron kokardki(jajka, mąka pszenna) z serem białym, jogurt naturalny z czarną porzeczką

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, herbata

WTOREK 09.10.2018

Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe (gluten pszenny) na mleku,weka pszenna z masłem,schab pieczony, pomidor, herbata, gruszki

Obiad:  Krupnik z kaszą jęczmienną,pęczak i zieleniną

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Ziemniaki, podudzia z indyka, mizeria ze śmietaną

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Ciasto weneckie z jabłkami i orzechami (mąka pszenna, jajka, olej), soczek owocowy

ŚRODA 10.10.2018

 Śniadanie:Chleb pszenno-żytni z masłemparówki z szynki, keczup, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mlekunektarynki

Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, brokuł, śmietana)

Niezwykłe gołąbki z kaszą jęczmienną, mięsem wieprzowym i kapustą, sos pomidorowy

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Legumina grysikowa na mleku z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane, napój owocowy

CZWARTEK 11.10.2018

Śniadanie:  Kasza jaglana na mleku,chleb orkiszowy z masłempasta twarogowa z łososiem,kiełki rzodkiewki, herbata, kiwi

Obiad: Krem z zielonego groszku z ptysiami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groszek cukrowy, mąka pszenna, śmietana)

Ryż, pulpety cielęce w sosie własnym, buraczki na zimno

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Bukiet warzyw na parze, pieczywo pszennochrupkie, herbatka malinowa

PIĄTEK 12.10.2018

Śniadanie: Bułka pszenna z masłempowidła śliwkowe, kakao na mleku,jabłka

Obiad:Zupa ogórkowa z ryżem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)

Ziemniaki, miruna panierowana (mąka pszenna, jajka, bułka tarta),marchewka oprószana (mąka pszenna, masło)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb graham masłemszynka domowa, sałata zielona, herbata z miodem

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content