Jadłospis na tydzień: 15.10-19.10.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 15.10.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłemkiełbasa krakowska, pomidor, mlekoarbuz

Obiad:Krem z pieczarek z grzankami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerpieczarki, śmietana)

Ziemniaki, sznycelki wieprzowe ( jajka, bułka tarta)sałata lodowa ze śmietaną

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jabłko, marchewka i kalarepka do chrupania, woda

WTOREK 16.10.2018

Śniadanie: Bułka pszenna z ziarenkami, masłopasta z szynki (majonez),szczypiorek, ogórek kiszony, kakao na mleku,brzoskwinie

 Obiad:  Żurek z ziemniakami i kiełbasą

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka żytnia, śmietana)

Ryż  z polewką jogurtowo-porzeczkową

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, jajko na twardo, kiełki, pomidorki koktajlowe, herbata

ŚRODA 17.10.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku,chleb orkiszowy z masłem, serek śmietankowy,rzodkiewka, herbata, winogrona

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, buraki, śmietana)

Łazanki (mąka pszenna, jajka)z mięsem wołowym i kapustą

Kompot wiśniowy

PodwieczorekCiasto marchewkowe* (mąka pszenna, jajka, masłomarchewka, orzechy) z bitą śmietaną, soczek owocowy

CZWARTEK 18.10.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłemszynka Juranda, papryka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku,śliwki

Obiad:  Zupa neapolitańska z ryżem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, ser żółty)

Ziemniaki, łosoś na parze, szpinak (śmietana 30 %)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kisiel pitny o smaku wiśniowym* (mąka ziemniaczana, wiśnie), wafelki ryżowe

PIĄTEK 19.10.2018

Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe (mąka pszenna) na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, ser wędzony,sałata pekińska, herbata, banan

Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy,mąka pszenna, jajka, śmietana)

Kasza jęczmiennagulasz drobiowy, sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebula)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z granolą czekoladową (mąka pszenna),½ gruszki

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

Skip to content