Jadłospis na tydzień:22.10-26.10.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 22.10.2018

Śniadanie: Kulki czekoladowe (mąka pszenna) na mlekuweka pszenna z masłem, serek mozzarella,pomidorki koktajlowe, herbata, pomarańcze

Obiad: Zupa ziemniaczana, zabielana z koperkiem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerziemniaki, śmietana)

Spaghetti (mąka pszenna, jajka)z mięsem wieprzowo-wołowym i warzywami, sos pomidorowy

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Marchewka, kalarepka i jabłko do chrupania, domowa lemoniada (woda, cytryny, miód)

WTOREK 23.10.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłemszynka z Bobrownik, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mlekuśliwki

Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, szczaw, śmietana)

Ziemniaki, eskalopki (filet z kurczaka, mleko, jajka, mąka pszenna)fasolka szparagowa

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:Bułka drożdżowa (mąka pszenna, jajka, masło) z masłem i dżemem z czarnego bzu, napój sojowy o smaku waniliowym

ŚRODA 24.10.2018

 Śniadanie:  Musli owocowe (mąka pszenna) na mleku,chleb graham z masłem, ser żółty,sałata zielona, herbata, winogrona

Obiad:Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pulpa pomidorowa, mąka pszenna,śmietana)

Kasza jęczmienna,gulasz wołowy, surówka z białej rzepy, marchewki i jabłka

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Biszkopt* (jajka, mąka pszenna) z owocami, soczek

CZWARTEK 25.10.2018

Śniadanie: Bułka pszenna z ziarenkami i masłem,szynka biała, papryka, mlekogruszki

Obiad: Zupa kalafiorowa z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ziemniaki, ryba z pieca w otrębach żytnichsurówka z kapusty kiszonej

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Deserek twarogowowaniliowy, wafelek ryżowy, napój owocowy

PIĄTEK 26.10.2018

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, tuńczyk z jajkiem,rzodkiewka, kakao na mleku,kiwi

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selerpor, mięso wieprzowe)

Racuchy (mleko, mąka pszenna, jajka)z jabłkami, bita śmietana

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem,kabanosy drobiowe, pomidor, herbata cytrynowa

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content