Jadłospis na tydzień: 29.10-02.11.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 29.10.2018

Śniadanie: Owsianka na mleku,chleb pszenno-żytni z masłempolędwica z indyka, papryka, herbata, arbuz

Obiad: Krupnik z kaszą pęczak i zieleniną

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza jęczmienna, kapusta włoska)

Ryż, ryba po grecku z warzywami (kalafior, marchewka, pulpa pomidorowa)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłempasztet wieprzowy, ogórek kiszony, herbata malinowa

WTOREK 30.10.2018

Śniadanie: Bułka pszenna z masłempasta twarogowa z awokado, kiełki rzodkiewki, mleko,jabłka

 Obiad:  Krem dyniowy z grzankami

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna,mleko kokosowe)

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem wieprzowo-wołowym pod beszamelem (mleko, mąka pszenna, masło, parmezan),warzywa na parze

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:Galaretka truskawkowa* (żelatyna, owoce), bita śmietana, chrupki kukurydziane

ŚRODA 31.10.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku,weka pszenna z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, pomidor, herbata, brzoskwinie

Obiad:  Zupa koperkowa z ryżem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)

Ziemniaki, sznycelki drobiowe (bułka tarta, jajka), marchewka z groszkiem

Kompot wiśniowy

PodwieczorekBanan, danonek do picia

 

CZWARTEK 01.11.2018

WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH

PIĄTEK 02.11.2018

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, kakao na mlekumelon

Obiad:  Rosolnik z piersią kurczaka

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna,kapusta włoska)

Makaron świdry (mąka pszenna, jaja) z serem białym, jogurt truskawkowy

Kompot jabłkowy

Podwieczorek:Trójkąciki tostowe, pszenne z masłem, ser wędzony, pomidorki koktajlowe, herbata z dzikiej róży

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

Skip to content