Śniadanie: Owsianka na mleku,chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica z indyka, papryka, herbata, arbuz
Obiad: Krupnik z kaszą pęczak i zieleniną
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza jęczmienna, kapusta włoska)
Ryż, ryba po grecku z warzywami (kalafior, marchewka, pulpa pomidorowa)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, herbata malinowa
WTOREK 30.10.2018
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, pasta twarogowa z awokado, kiełki rzodkiewki, mleko,jabłka
Obiad: Krem dyniowy z grzankami
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna,mleko kokosowe)
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem wieprzowo-wołowym pod beszamelem (mleko, mąka pszenna, masło, parmezan),warzywa na parze
Kompot truskawkowy
Podwieczorek:Galaretka truskawkowa* (żelatyna, owoce), bita śmietana, chrupki kukurydziane
ŚRODA 31.10.2018
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku,weka pszenna z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, pomidor, herbata, brzoskwinie
Obiad: Zupa koperkowa z ryżem
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)
Ziemniaki, sznycelki drobiowe (bułka tarta, jajka), marchewka z groszkiem
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Banan, danonek do picia
CZWARTEK 01.11.2018
WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH
PIĄTEK 02.11.2018
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, kakao na mleku, melon
Obiad: Rosolnik z piersią kurczaka
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna,kapusta włoska)
Makaron świdry (mąka pszenna, jaja) z serem białym, jogurt truskawkowy
Kompot jabłkowy
Podwieczorek:Trójkąciki tostowe, pszenne z masłem, ser wędzony, pomidorki koktajlowe, herbata z dzikiej róży
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną