Jadłospis na tydzień: 05.11-09.11.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 05.11.2018

Śniadanie: Kaszka jaglana na mlekuweka pszenna z masłempasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata z miodemmorele suszone

Obiad:Zupa ogórkowa z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerziemniaki, ogórki kiszone, śmietana)

Lazania (mąka pszenna, jajka) z mięsem wieprzowym i warzywami pod beszamelem (mleko, mąka pszenna, masło)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Sałatka grecka (mix sałat, oliwki, kolorowa papryka, ser feta)pieczywo pszenne 

WTOREK 06.11.2018

Śniadanie: Chleb graham masłem, ser biały,dżem morelowy, mleko, marchewka, kalarepka

Obiad: Rosół z makaronem i zieleniną

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, mąka pszenna, jajka)

Ryż, schab słodko-kwaśny (pomidory, ananas, marchew)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Danio waniliowe (laktoza),weka pszenna z masłemnapój owocowy

ŚRODA 07.11.2018

 Śniadanie:  Musli zbożowe (pszenica) na mlekuchleb orkiszowy z masłem,pasta z kurczaka (majonez),szczypiorek, ogórek zielony, herbata, mandarynki

Obiad:Zupa porowa z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Ziemniaki, sznycelki z dorsza (bułka tarta, jajka), różyczki kalafiora na parze

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Ciasto kruche z owocami* (mąka pszenna, masło, jajka), soczek

CZWARTEK 08.11.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło,polędwica pieczona, papryka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, jabłka

Obiad:Zupa fasolowa z łazankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, fasola Jaś, mąka pszenna, jajka)

Kasza jęczmienna, pulpety drobiowe (bułka pszenna, jajka) w sosie koperkowym (śmietana),marchewka z jabłkiem

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Bułka pszenna z masłem, ser żółty,sałata lodowa, herbata cytrynowa

PIĄTEK 09.11.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, parówki z szynki, pomidor, keczup, kakao na mleku,winogrona

Obiad: Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler,por, brokuł, mąka pszenna, śmietana)

Pierogi ruskie z cebulką (mąka pszenna, jajka, ser biały,ziemniaki)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Banan, wafle ryżowe oblane czekoladą, woda

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną