Jadłospis na tydzień: 19.11-23.11.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 19.11.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek mozzarellakiełki rzodkiewki, mleko, melon

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbasą

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerziemniaki, mąka żytnia, śmietana)

Ryż, polewka jogurtowoporzeczkowa

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb graham z masłemszynka naturalna, pomidor, herbata owocowa

WTOREK 20.11.2018

Śniadanie: Owsianka na mleku,chleb pszenno-żytni z masłem,pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, herbata, jabłka

Obiad:  Krupnik z kaszą jęczmienną i zieleniną

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Ziemniaki, kotlety mielone (jajka, bułka pszenna), marchewka oprószana (masło, mąka pszenna)

Kompot wiśniowy waniliowy z wiórkami gorzkiej czekolady, chrupki kukurydziane o smaku bananowym, napój owocowy

ŚRODA 21.11.2018

 Śniadanie:  Bułka pszenna z masłem, indyk z Bobrownik, sałata zielona, kakao na mlekupomarańcze

Obiad: Zupa ziemniaczana zabielana

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki,  śmietana)

Fasolka po bretońsku (fasola Jaś, pulpa pomidorowa, marchew, pietruszka, seler,mięso wieprzowe), pieczywo pszenno-żytnie

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Bułeczka pszenno-drożdżowa z masłem i miodem, mleko

CZWARTEK 22.11.2018

Śniadanie:  Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, ser żółty, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa ( jęczmień, żyto) na mlekugruszki

Obiad: Krem dyniowy z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia, mąka pszenna, śmietana)

Makaron kolanka (mąka pszenna, jajka)kurczak w sosie śmietanowym, szpinak (śmietana 30 %)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Legumina ryżowa na mleku z miodem i cynamonem, wafelki ryżowe, herbata

PIĄTEK 23.11.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mlekuchleb orkiszowy z masłempasta z szynki (majonez), szczypiorekpapryka, herbata, kiwi

Obiad: Rosołek ryżowy z koperkiem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler,por)

Ziemniaki, łosoś na parze, sałata pekińska ze śmietaną i kukurydzą

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Zebra* (mąka pszenna, jajkaolej, kakao), soczek owocowy

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content