Jadłospis na tydzień: 26.11-30.11.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 26.11.2018

Śniadanie: Musli zbożowe (pszenica) na mlekuchleb pszenno-żytni z masłemkiełbasa żywiecka, papryka, herbata, arbuz

Obiad: Kociołek jarzyn z ryżem i zieleniną

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuł, kalafior, śmietana)

Spaghetti (mąka pszenna, jajka)z mięsem wieprzowym, warzywami i sosem bolońskim, parmezan

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Pucharek owocowy z bitą śmietaną(brzoskwinie, ananas, kiwi), wafelki kukurydziane, woda

WTOREK 27.11.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek śmietankowypomidor, mleko,jabłka

 Obiad:  Barszcz czerwony z ziemniakami

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, buraki, śmietana)

Ryż, kotlety devolay (filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, bułka pszenna, ser żółty), surówka colesław ( kapusta biała, śmietana, marchewka)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Budyń waniliowy* (mąka pszenna, mleko, cukier, cukier waniliowy), mus wiśniowy, pieczywo pszenne, napój owocowy

ŚRODA 28.11.2018

Śniadanie: Grysik (pszenica) na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło,wieprzowina z pieca, ogórek zielony, herbata, banan

Obiad: Zupa kalafiorowa z zacierką

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, mąka pszenna, jaja, śmietana)

Ziemniaki, ryba po grecku, warzywa na parze

Kompot jabłkowy

PodwieczorekChleb pszenno-żytni z masłemkabanosy drobiowe, pomidory koktajlowe, herbata z cytryną

CZWARTEK 29.11.2018

Śniadanie:  Chleb orkiszowy z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, winogrona

Obiad: Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno – warzywny, pietruszka, seler, por, pomidory, mąka pszenna, śmietana)

Kasza gryczana, gulasz wołowy, sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebula)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Babka piegusek* (mąka pszenna, masło, jajka,mak), soczek owocowy

PIĄTEK 30.11.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłemszynka Juranda, sałata zielona, kakao na mleku, mandarynki

Obiad:  Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,mięso wieprzowe)

Kluski na parze (mąka pszenna, jajka, drożdże, mleko), jogurt naturalny z truskawkami

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Sałatka ryżowa z kurczakiem i  kukurydzą, weka pszenna z masłem, herbata malinowa

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

Skip to content