Śniadanie: Musli zbożowe (pszenica) na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka, herbata, arbuz
Obiad: Kociołek jarzyn z ryżem i zieleniną
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuł, kalafior, śmietana)
Spaghetti (mąka pszenna, jajka)z mięsem wieprzowym, warzywami i sosem bolońskim, parmezan
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Pucharek owocowy z bitą śmietaną(brzoskwinie, ananas, kiwi), wafelki kukurydziane, woda
WTOREK 27.11.2018
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek śmietankowy, pomidor, mleko,jabłka
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, buraki, śmietana)
Ryż, kotlety devolay (filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, bułka pszenna, ser żółty), surówka colesław ( kapusta biała, śmietana, marchewka)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy* (mąka pszenna, mleko, cukier, cukier waniliowy), mus wiśniowy, pieczywo pszenne, napój owocowy
ŚRODA 28.11.2018
Śniadanie: Grysik (pszenica) na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło,wieprzowina z pieca, ogórek zielony, herbata, banan
Obiad: Zupa kalafiorowa z zacierką
(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, mąka pszenna, jaja, śmietana)
Ziemniaki, ryba po grecku, warzywa na parze
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, kabanosy drobiowe, pomidory koktajlowe, herbata z cytryną
CZWARTEK 29.11.2018
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, winogrona
Obiad: Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym
( wywar mięsno – warzywny, pietruszka, seler, por, pomidory, mąka pszenna, śmietana)
Kasza gryczana, gulasz wołowy, sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebula)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Babka piegusek* (mąka pszenna, masło, jajka,mak), soczek owocowy
PIĄTEK 30.11.2018
Śniadanie: Chleb graham z masłem, szynka Juranda, sałata zielona, kakao na mleku, mandarynki
Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,mięso wieprzowe)
Kluski na parze (mąka pszenna, jajka, drożdże, mleko), jogurt naturalny z truskawkami
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Sałatka ryżowa z kurczakiem i kukurydzą, weka pszenna z masłem, herbata malinowa
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną