Jadłospis na tydzień: 03.12-07.12.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 03.12.2018

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, twarożek z rzodkiewką, mleko,morele suszone

Obiad: Zupa solferino z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,ziemniaki, koncentrat pomidorowy)

Ryż, roladki z kurczaka, z pieca, fasolka szparagowa

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z granolą (pszenica), ½ jabłka

WTOREK 04.12.2018

Śniadanie: Kulki pszenne, czekoladowe na mleku, chleb pszenno-żytni z masłemszynka okopcona, pomidor, herbata, mandarynki

Obiad:  Zupa jarzynowa z makaronem

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ziemniaki, pulpety rybne (jajka, bułka pszenna, dorsz)w sosie koperkowym (śmietana),marchewka z chrzanem

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb graham z masłem,pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, herbata

ŚRODA 05.12.2018

 Śniadanie:  Weka pszenna z masłem,filet zapiekany na maśle,sałata lodowa, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, winogrona

 Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)

Kaszotto (jęczmień) z mięsem wołowym, warzywami i pieczarkami

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z bakaliami*(jajka, masło, orzechy włoskie)soczek owocowy

CZWARTEK 06.12.2018

Śniadanie:  Owsianka na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, jajko na twardo, kiełki, ogórek zielony, herbata, gruszki

Obiad:Krem z brokułów z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuły, mąka pszenna, śmietana)

Ziemniaki, bitki schabowe w sosie własnym, buraczki na ciepło (masło)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Danio waniliowe, cripsy owocowe

PIĄTEK 07.12.2018

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłemparówki z szynki, keczup, papryka, kakao na mleku,banany

Obiad: Rosolnik z piersią kurczaka i koperkiem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler,por, kapusta włoska, kasza manna)

Makaron (mąka pszenna, jajka) z serem, jogurt truskawkowy

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, jajko w sosie śmietanowym z groszkiem zielonym, herbata

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content