Jadłospis na tydzień: 10.12-14.12.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 10.12.2018

Śniadanie:  Płatki kukurydziane na mlekuchleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika,masło, ser wędzonypomidor, herbata, kiwi

Obiad:Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por,  mąka pszenna, śmietana)

Kasza jęczmienna,pęczak, gulasz drobiowy, sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebulka)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kolorowa sałatka makaronowa (mąka pszenna, jajka),szynka, papryka, herbata owocowa

WTOREK 11.12.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka bracka, ogórek zielony, kakao na mleku,pomarańcze

 Obiad:  Zupa koperkowa z zacierką

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ziemniaki, miruna na parze, szpinak (śmietana 30%)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Biszkopt z owocami* (mąka pszenna, jajka),soczek owocowy

ŚRODA 12.12.2018

Śniadanie: Chleb graham z masłem, tuńczyk,rzodkiewka, kawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mleku, melon

Obiad:  Zupa z grochu przecieranego z ziemniakami i kiełbasą

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, groch połówki)

Ryż zapiekany z jabłkami, śmietana

Kompot truskawkowy

PodwieczorekTrójkąciki tostowe, pszenne z masłem, mozzarellapomidorki koktajlowe, oliwki, herbata zielona

CZWARTEK 13.12.2018

Śniadanie:  Kluski lane (mąka pszenna, jajka) na mleku,chleb orkiszowy z masłem, schab pieczony, papryka, herbata, jabłka

Obiad:Rosołek z ryżem, kukurydzą i natką pietruszki

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Ziemniaki, pieczeń rzymska, surówka z marchewki i ananasa

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Galaretka z brzoskwiniami*, bita śmietana,chrupki kukurydziane

PIĄTEK 14.12.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, ser białykleks dżemu z owoców leśnych, mleko, marchewka i kalarepka do chrupania

Obiad:  Krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkapusta włoska)

Łazanki (mąka pszenna, jajka) z wołowiną i białą kapustą

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa krakowska, sałata lodowa, herbata malinowa

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content