Jadłospis na tydzień: 17.12-21.12.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 17.12.2018

Śniadanie: Musli owocowe (pszenica) na mleku,chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, ser żółty, papryka, herbata, melon

Obiad: Zupa ziemniaczana zabielana z koperkiem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,ziemniaki, śmietana)

Makaron kolanka (mąka pszenna, jajka)strogonow z indyka z pieczarkami i warzywami

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Deserek serowo-waniliowy z miodem i orzeszkami,wafelki ryżowe, napój owocowy

WTOREK 18.12.2018

Śniadanie: Weka pszenna z masłemszynka włoska, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, mandarynki

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbasą

(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka żytnia, śmietana)

Ryż, polewka jogurtowoporzeczkowa

Kompot wiśniowy

Podwieczorek:Chleb graham z masłempasztet wieprzowy, ogórek kiszony, herbata

ŚRODA 19.12.2018

 Śniadanie:  Chleb orkiszowy z masłempasta z jajek (majonez)szczypiorek, ogórek zielony, mlekojabłka

Obiad wigilijny: Barszcz czerwony z fasolą Jaś

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki)

Ziemniaki, miruna w cieście (jajka, mąka pszenna, mleko),surówka z czerwonej kapusty

Kompot z suszu

Podwieczorek: Banan, danonek do picia

CZWARTEK 20.12.2018

Śniadanie:  Kaszka kukurydziana na mleku, bułka pszenna z masłem,szynka z Bobrownik, sałata zielona, winogrona

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)

Ziemniaki, kotlety mielone z mięsa wieprzowego i ciecierzycy (jajka, bułka tarta),marchewka oprószana (masło)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem,kabanosy drobiowe, pomidorki koktajlowe, herbata malinowa

PIĄTEK 21.12.2018

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłemserek śmietankowy,rzodkiewka, kakao na mleku, gruszki

Obiad: Krem z kalafiora z grzankami

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selerpor, kalafior, mąka pszenna, śmietana)

Kasza jęczmienna,cielęcina w papryce, sałata lodowa ze śmietaną

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Piernik świąteczny* (mąka pszenna, miód, jajka, orzechy włoskie, masło), soczek owocowy

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content