Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem,indyk pieczony, ogórek kiszony, kakao na mleku,morele suszone
Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, brokuł, śmietana)
Makaron kolanka (mąka pszenna, jajka), ser biały, jogurt naturalny z truskawkami
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Wafle ryżowe z miodem,soczek owocowy
WTOREK 01.01.2019
Nowy Rok
ŚRODA 02.01.2019
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, ser żółty, pomidor, mleko,jabłka
Obiad: Zupa z groszku łuskanego z lanym ciastem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groch łuskany, jajka, mąka pszenna)
Ziemniaki, podudzia z indyka, sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebula)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Warzywa na parze (marchew, kalafior, brokuł), weka pszenna z masłem,herbata
CZWARTEK 03.01.2019
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, tuńczyk, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, melon
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)
Ryż po meksykańsku z mięsem wieprzowym, fasolka czerwona, papryka i kukurydza, sos pomidorowy
Kompot wiśniowy
Podwieczorek Bułka pszenna z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek zielony, herbata malinowa
PIĄTEK 04.01.2019
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb graham z masłem, pasta hummus (ciecierzyca), papryka, herbata cytrynowa, mandarynki
Obiad: Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler,por, mąka pszenna, śmietana)
Ziemniaki, łosoś na parze, szpinak (śmietana30%)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Deserek twarogowo-waniliowy, chrupsy jabłkowe, woda
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną