Jadłospis na tydzień: 07.01-11.01.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 07.01.2019

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek śmietankowy, pomidor, mleko, mieszanka studencka (orzechy włoskie, orzechy nerkowca, rodzynki, żurawina)

Obiad: Zupa gulaszowa z papryką i ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerpapryka, mięso wieprzowe)

Naleśniki z dżemem (mleko, mąka pszenna, jajka), śmietana

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka Juranda, sałata zielona, herbata

WTOREK 08.01.2019

Śniadanie:  Płatki kukurydziane na mleku,chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, pasztet drobiowy, papryka, herbata, winogrona

Obiad:Rosół z makaronem i zieleniną

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, mąka pszenna, jajka)

Ziemniaki, steki wieprzowe z pieczarkami, sałata lodowa ze śmietaną

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Ananasy z bitą śmietaną i wiórkami czekolady, andruty (mąka pszenna), napój owocowy

ŚRODA 09.01.2019

 Śniadanie:  Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z kurczaka (majonez), szczypiorek ogórek zielony, kakao na mleku, jabłka

Obiad:Zupa ogórkowa z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)

Pierogi z mięsem wołowym (jajka, mąka pszenna, mleko)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Danio waniliowe , weka pszenna z masłem

CZWARTEK 10.01.2019

Śniadanie:  Chleb graham z masłem,szynka brackarzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, kiwi

Obiad: Krupnik z kaszą pęczak i pietruszką zieloną

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna, kapusta włoska, śmietana)

Ziemniaki, miruna z pieca, w sezamie, surówka z pora (śmietana)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Ciasto ucierane z owocami*(mąka pszenna, jajka, masło), soczek owocowy

PIĄTEK 11.01.2019

Śniadanie: Kasza manna (pszenica) na mleku,chleb orkiszowy z masłem,kiełbasa żywiecka, pomidorki koktajlowe, herbata, gruszki

Obiad: Krem cebulowy z grzankami

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selerpor, cebula, mąka pszenna, śmietana)

Ryż, eskalopki (filet z kurczaka,mąka pszenna, jajka, mleko),marchewka oprószana(masło, mąka pszenna)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Banan, wafelki ryżowe z malinami, woda

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną