Jadłospis na tydzień: 14.01-18.01.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 14.01.2019

Śniadanie:  Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty,papryka,mleko,morele suszone

Obiad:Zupa ziemniaczana, zabielana z koperkiem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)

Makaron penne (mąka pszenna, jajka), kurczak w sosie śmietanowo – szpinakowym

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Murzynek z polewą czekoladową* (mąka pszenna, jajka, masło, kakao), soczek owocowy

WTOREK 15.01.2019

Śniadanie:  Weka pszenna z masłem,parówki z szynki, keczup, ogórek zielony, kakao na mleku pomarańcze

 

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)

Ziemniaki, sznycelki z dorsza (jajka, bułka tarta), fasolka szparagowa

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Sałatka grecka (mix sałat)  z serem feta, oliwkami i papryką, pieczywo pszenne, chrupkie, herbata

ŚRODA 16.01.2019

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb orkiszowy z masłem,szynka Kniazia, sałata zielona, herbata, jabłka

Obiad:  Zupa neapolitańska z zacierką

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ser żółty, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Gołąbki bez zawijania ( mięso wieprzowe, kasza jęczmienna, kasza manna, jajka, kapusta biała, cebula), sos pomidorowy

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem, dżem z czarnego bzu, mleko

CZWARTEK 17.01.2019

Śniadanie:  Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, twarożek z awokado, mleko, melon

Obiad: Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, śmietana)

Ryż zapiekany z jabłkami, jogurt naturalny

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, salami, pomidorki koktajlowe, herbata

PIĄTEK 18.01.2019

Śniadanie: Kulki czekoladowe (pszenica) na mleku, bułka pszenna z masłem, pasta z jajek (majonez),szczypiorek, rzodkiewka, herbata, gruszki

Obiad:  Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,dynia, mąka pszenna, mleko kokosowe)

Ziemniaki, gulasz wołowy, buraczki na zimno

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Kisiel pitny o smaku brzoskwiniowym* (mąka ziemniaczana, cukier, owoce), chrupki kukurydziane

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content