Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty,papryka,mleko,morele suszone
Obiad:Zupa ziemniaczana, zabielana z koperkiem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)
Makaron penne (mąka pszenna, jajka), kurczak w sosie śmietanowo – szpinakowym
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Murzynek z polewą czekoladową* (mąka pszenna, jajka, masło, kakao), soczek owocowy
WTOREK 15.01.2019
Śniadanie: Weka pszenna z masłem,parówki z szynki, keczup, ogórek zielony, kakao na mleku , pomarańcze
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)
Ziemniaki, sznycelki z dorsza (jajka, bułka tarta), fasolka szparagowa
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Sałatka grecka (mix sałat) z serem feta, oliwkami i papryką, pieczywo pszenne, chrupkie, herbata
ŚRODA 16.01.2019
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb orkiszowy z masłem,szynka Kniazia, sałata zielona, herbata, jabłka
Obiad: Zupa neapolitańska z zacierką
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ser żółty, mąka pszenna, jajka, śmietana)
Gołąbki bez zawijania ( mięso wieprzowe, kasza jęczmienna, kasza manna, jajka, kapusta biała, cebula), sos pomidorowy
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem, dżem z czarnego bzu, mleko
CZWARTEK 17.01.2019
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, twarożek z awokado, mleko, melon
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, śmietana)
Ryż zapiekany z jabłkami, jogurt naturalny
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, salami, pomidorki koktajlowe, herbata
PIĄTEK 18.01.2019
Śniadanie: Kulki czekoladowe (pszenica) na mleku, bułka pszenna z masłem, pasta z jajek (majonez),szczypiorek, rzodkiewka, herbata, gruszki
Obiad: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,dynia, mąka pszenna, mleko kokosowe)
Ziemniaki, gulasz wołowy, buraczki na zimno
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:Kisiel pitny o smaku brzoskwiniowym* (mąka ziemniaczana, cukier, owoce), chrupki kukurydziane
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną