Jadłospis na tydzień: 04.02-08.02.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 04.02.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kakao na mleku, pomarańcze

Obiad:Kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkapusta kiszona, ziemniaki)

Makaron kokardki (mąka pszenna, jajka) z serem białym, jogurt naturalny z truskawkami

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Chleb pszenno-żytni z masłem, wieprzowina z pieca, pomidor, herbata

WTOREK 05.02.2019

Śniadanie: Grysik na mleku, weka pszenna z masłem, powidła śliwkowe, herbata, gruszki

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)

Ziemniaki, sznycelki wieprzowo-wołowe (bułka pszenna, jajka), marchewka z groszkiem

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Kisiel pitny o smaku truskawkowym* (mąka ziemniaczana, truskawki), jabłko

ŚRODA 06.02.2019

 Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata zielona, mleko, banany

Obiad:Krem z selera z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna)

Ryż, kociołek z mięsem drobiowym i papryką kolorową, fasolka szparagowa

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Deserek serowo-waniliowy,chrupsy jabłkowe, woda

CZWARTEK 07.02.2019

Śniadanie:  Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka bracka, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, kiwi

Obiad:Zupa jarzynowa z zacierką i natką pietruszki

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, brokuł, śmietana, mąka pszenna)

Ziemniaki, łosoś zapiekany z parmezanem, szpinak (śmietana 30%)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek Ciasto drożdżowe z bakaliami* (mąka pszenna, masło, mleko, drożdże, orzechy włoskie, rodzynki), mleko z miodem

PIĄTEK 08.02.2019

Śniadanie: Kulki czekoladowe (pszenica) na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło,pasta z tuńczyka i jajek (majonez), szczypiorek, rzodkiewka, herbata, winogrona

Obiad:  Zupa koperkowa z ziemniakami

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selerpor, koperek, śmietana)

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, buraczki na ciepło (masło)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułka pszenna z masłem, kabanosy drobiowe, pomidorki koktajlowe, herbata z dzikiej róży

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

Skip to content