Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kakao na mleku, pomarańcze
Obiad:Kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kapusta kiszona, ziemniaki)
Makaron kokardki (mąka pszenna, jajka) z serem białym, jogurt naturalny z truskawkami
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:Chleb pszenno-żytni z masłem, wieprzowina z pieca, pomidor, herbata
WTOREK 05.02.2019
Śniadanie: Grysik na mleku, weka pszenna z masłem, powidła śliwkowe, herbata, gruszki
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)
Ziemniaki, sznycelki wieprzowo-wołowe (bułka pszenna, jajka), marchewka z groszkiem
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Kisiel pitny o smaku truskawkowym* (mąka ziemniaczana, truskawki), jabłko
ŚRODA 06.02.2019
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata zielona, mleko, banany
Obiad:Krem z selera z groszkiem ptysiowym
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna)
Ryż, kociołek z mięsem drobiowym i papryką kolorową, fasolka szparagowa
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Deserek serowo-waniliowy,chrupsy jabłkowe, woda
CZWARTEK 07.02.2019
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka bracka, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, kiwi
Obiad:Zupa jarzynowa z zacierką i natką pietruszki
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, brokuł, śmietana, mąka pszenna)
Ziemniaki, łosoś zapiekany z parmezanem, szpinak (śmietana 30%)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek Ciasto drożdżowe z bakaliami* (mąka pszenna, masło, mleko, drożdże, orzechy włoskie, rodzynki), mleko z miodem
Śniadanie: Kulki czekoladowe (pszenica) na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło,pasta z tuńczyka i jajek (majonez), szczypiorek, rzodkiewka, herbata, winogrona
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, buraczki na ciepło (masło)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Bułka pszenna z masłem, kabanosy drobiowe, pomidorki koktajlowe, herbata z dzikiej róży
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną