Jadłospis na tydzień: 11.02-15.02.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 11.02.2019

Śniadanie:  Weka pszenna z masłem, twarożek z rzodkiewką, mleko, morele suszone

Obiad:Kartoflanka zabielana z koperkiem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)

Lazania (mąka pszenna, jajka) z mięsem i warzywami pod beszamelem (mleko, masło, mąka pszenna)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłemsalami, pomidor, herbata truskawkowa

WTOREK 12.02.2019

Śniadanie:  Owsianka na mleku, chleb graham z masłem, szynka wiejska, papryka, herbata, melon

Obiad:Zupa kalafiorowa zlanym ciastem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ryż, roladki z kurczaka, marchewka z chrzanem

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Trójkąciki tostowe (mąka pszenna) z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, herbata

ŚRODA 13.02.2019

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, schab chłopski, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, mandarynki

Obiad: Barszcz czerwony z fasolą

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerburaki, śmietana)

Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka,ziemniaki, ser biały) z masełkiem

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Banan, andruty (mąka pszenna) z miodem

CZWARTEK 14.02.2019

Śniadanie:  Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy z masłem, jajko na twardo, kiełki, herbata, kiwi

Obiad:Rosołek ryżowy z zielonym groszkiem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Kasza jęczmienna, pulpety wieprzowe (bułka pszenna, jajka) w sosie pomidorowym, surówka z białej rzepy

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa (mąka pszenna, jajka) z masłem, dżem z owoców leśnych, kakao na mleku

PIĄTEK 15.02.2019

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, kiełbasa żywiecka, sałata lodowa, kakao na mlekujabłka

Obiad: Krem z czerwonej soczewicy z grzankami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,soczewica, mąka pszenna)

Ziemniaki, ryba po grecku, warzywa na parze

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Ptasie mleczko na jogurcie naturalnym* (żelatyna), mus wiśniowy, chrupki kukurydziane

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

Skip to content