Jadłospis na tydzień: 25.02-01.03.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 25.02.2019

Śniadanie:  Chleb graham z masłem, ser żółty, pomidor, kakao na mleku, melon

Obiad: Rosolnik z piersią kurczaka i koperkiem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna, kapusta włoska)

Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym (śmietana), szpinak (śmietana 30%)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem,pasta z szynki (majonez), szczypiorek, ogórek kiszony, herbata

WTOREK 26.02.2019

Śniadanie:  Kluski lane(mąka pszenna, jajka) na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, polędwica sopocka, papryka, herbata, mandarynki

Obiad: Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, śmietana)

Kasza jęczmienna, pieczeń rzymska (jajka) w sosie pomidorowym, surówka z pekinki i kukurydzy

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z orzeszkami i musem truskawkowo-porzeczkowym, wafelki ryżowe z nasionami słonecznika

ŚRODA 27.02.2019

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, parówki z szynki, keczup, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, jabłka

Obiad:  Zupa ogórkowa z ryżem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerogórki kiszone,śmietana)

Ziemniaki, sznycelki z dorsza (jajka, bułka tarta), buraczki na ciepło (masło)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Kisiel pitny o smaku brzoskwiniowym* (mąka ziemniaczana, brzoskwinie, sok brzoskwiniowy), chrupki kukurydziane

CZWARTEK 28.02.2019

Śniadanie:  Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, wieprzowina z pieca, rzodkiewka, herbata, banany

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki, śmietana)

Łazanki (mąka pszenna, jajka) z wołowiną i kapustą białą

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Faworki* (mąka pszenna, jajka, śmietana), soczek owocowy

PIĄTEK 01.03.2019

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, pasta twarogowa z łososiem, kiełki, mleko, winogrona

Obiad:  Zupa pomidorowa z lanym ciastem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ryż, pulpety drobiowe (jajka, bułka pszenna), surówka z selera i rodzynek

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Sałatka grecka z fetą i oliwkami, pieczywo chrupkie (mąka pszenna), herbata

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną