Śniadanie: Chleb graham z masłem, ser żółty, pomidor, kakao na mleku, melon
Obiad: Rosolnik z piersią kurczaka i koperkiem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna, kapusta włoska)
Ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym (śmietana), szpinak (śmietana 30%)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem,pasta z szynki (majonez), szczypiorek, ogórek kiszony, herbata
WTOREK 26.02.2019
Śniadanie: Kluski lane(mąka pszenna, jajka) na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, polędwica sopocka, papryka, herbata, mandarynki
Obiad: Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, śmietana)
Kasza jęczmienna, pieczeń rzymska (jajka) w sosie pomidorowym, surówka z pekinki i kukurydzy
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z orzeszkami i musem truskawkowo-porzeczkowym, wafelki ryżowe z nasionami słonecznika
ŚRODA 27.02.2019
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, parówki z szynki, keczup, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, jabłka
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ogórki kiszone,śmietana)
Ziemniaki, sznycelki z dorsza (jajka, bułka tarta), buraczki na ciepło (masło)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Kisiel pitny o smaku brzoskwiniowym* (mąka ziemniaczana, brzoskwinie, sok brzoskwiniowy), chrupki kukurydziane
CZWARTEK 28.02.2019
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, wieprzowina z pieca, rzodkiewka, herbata, banany
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki, śmietana)
Łazanki (mąka pszenna, jajka) z wołowiną i kapustą białą
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Faworki* (mąka pszenna, jajka, śmietana), soczek owocowy
PIĄTEK 01.03.2019
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, pasta twarogowa z łososiem, kiełki, mleko, winogrona
Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy, mąka pszenna, jajka, śmietana)
Ryż, pulpety drobiowe (jajka, bułka pszenna), surówka z selera i rodzynek
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Sałatka grecka z fetą i oliwkami, pieczywo chrupkie (mąka pszenna), herbata
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną